AEGON autoverzekering

AEGON autoverzekering

Een AEGON autoverzekering kan online worden afgesloten tegen de laagst mogelijke premie. Het ook mogelijk om een autoverzekering op maat aangeboden te krijgen, maar de premie zal dan hoger uitvallen en ook dient er dan contact te worden opgenomen met een adviseur. Dat is niet nodig als de auto online wordt verzekerd bij deze verzekeraar, waar bovendien meerdere voordelen aan zijn gekoppeld. Er geldt standaard een scherpe premie en er zijn opties genoeg om online een verzekering op maat samen te stellen.

Keuze dekking autoverzekering

De autoverzekering kan bij AEGON online zelf worden samengesteld door de consument met keuze uit drie basisdekkingen. De auto kan bijvoorbeeld voor wettelijke aansprakelijkheid worden verzekerd. Dat is de meest voordelige verzekering. De auto kan ook met beperkt casco worden verzekerd of er kan een keuze worden gemaakt voor de uitgebreide casco dekking die als allrisk autoverzekering kan worden beschouwd.

 

Om de perfecte dekking te kiezen, worden er op de website van AEGON een aantal tips gegeven. Indien er bijvoorbeeld voor de auto een lening is afgesloten, dan wordt aangeraden om de allrisk autoverzekering online af te sluiten. Indien de auto gestolen wordt tijdens de looptijd van de lening, dan moet de lening nog verder worden afbetaald. Bij een allrisk dekking is diefstal van de auto gedekt en dat geldt ook bij een total loss verklaring. De dagwaarde en leeftijd van de auto spelen overigens ook een rol bij het kiezen van de ideale dekking voor de AEGON autoverzekering.

Eigen risico

De hoogte van het eigen risico bij schade is van een aantal factoren afhankelijk. Zo geldt er een eigen risico van 200 euro indien de schade wordt hersteld door een herstelbedrijf dat bij AEGON Schade Service is aangesloten. Het eigen risico valt hoger als er voor een ander herstelbedrijf wordt gekozen en komt dan neer op 700 euro.

 

Bij reparatie van ruitschade geldt geen eigen risico indien de reparatie door een van de AEGON Schade Service aangesloten herstelbedrijven wordt uitgevoerd en indien de ruit vervangen moet worden, bedraagt het eigen risico slechts 75 euro. Ruitschades komen niet voor vergoeding in aanmerking indien gekozen wordt voor een ander herstel bedrijf.

 

De Schade Service van AEGON bestaat uit een netwerk van herstelbedrijven, waarbij er aan verzekerde een keuze wordt geboden uit ruim vijfhonderd bedrijven. Er is dan ook altijd een herstelbedrijf voor reparatie van schade aan de auto in de eigen omgeving te vinden.

Aanvullende dekking

Er kan uit verschillende aanvullende dekkingen een keuze worden gemaakt bij het afsluiten vaneen AEGON autoverzekering. Zo kan er gekozen worden voor rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen, ongevallenverzekering voor inzittenden en voor een bestuurder- en inzittendenverzekering.

 

Er kan een no-claimkorting op de premie worden verstrekt van maximaal 80 procent. Deze korting wordt vastgesteld op basis van het opgegeven aantal schadevrije jaren dat in een centraal systeem staat geregistreerd. De maandpremie kan online worden berekend, waarna de AEGON autoverzekering simpel en snel online kan worden afgesloten.

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk