Verzekeringen voor ondernemingen

Verzekeringen voor ondernemingen

Ondernemingen hebben de mogelijkheid om de bedrijfswagens met een speciale autoverzekering voor bedrijven te verzekeren. Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar.

 

Indien er in een bedrijf meerdere wagens aanwezig zijn, dan is het zeker voordelig om een speciale bedrijven autoverzekering af te sluiten. In dat geval is er namelijk sprake van een collectieve autoverzekering voor alle bedrijfswagens. Dat is administratief gezien niet alleen praktisch, maar zorgt ook nog eens voor een aantrekkelijk premievoordeel. Bovendien zijn er vaak opties om de auto’s van het personeel ook in het collectief onder te brengen. Het personeel kan dus meeprofiteren van het premievoordeel van een gemengde collectiviteit.

Autoverzekering bedrijf

Bedrijven kunnen net als particulieren zelf een keuze maken uit drie dekkingen, zoals de WA verzekeringen, verzekeringen met beperkt casco en de all risk verzekeringen. Bij een bedrijfswagen kan er een onderscheid gemaakt worden tussen een geel kenteken of grijs kenteken. Het kentekenbewijs deel 1 van een bestelauto had vroeger een grijze kleur. Dergelijke bestelauto’s mogen uitsluitend op zakelijke wijze worden gebruikt en het voordeel is dat er bij de aanschaf geen BPM betaald hoeft te worden. Deze bestelwagens zijn dus goedkoper om aan te schaffen en daarnaast wordt er ook minder wegenbelasting voor in rekening gebracht. De bestelauto heeft door de vrijstelling van BPM verder een lagere waarde en daardoor kan de premie van de autoverzekering ook lager zijn.

 

Bedrijfswagens zonder een grijs kenteken hebben geen BPM vrijstelling, maar kunnen toch profiteren van het premievoordeel. In dat geval moet er wel gekozen worden voor een collectieve autoverzekering voor de bedrijfswagens.

De meest Populaire autoverzekeringen

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk