Kosten wegenbelasting berekenen en premie autoverzekering

by Robbert

Het rijden in een auto wordt steeds duurder. De benzineprijzen zijn daar debet aan en zeker met het licht op de aankomende verhoging van btw op onder meer benzine. Ook het tarief van de wegenbelasting stijgt met twee procent. Het is dan ook niet anders dan logisch dat het bij de aanschaf van een auto niet alleen belangrijk is om de kosten wegenbelasting berekenen net als de premie van de autoverzekering. Bij het kopen van een nieuwe of tweedehandse auto kan er overigens wel bespaard worden op de premie van de verzekering voor de auto door vooraf een vergelijking te maken.

Wegenbelasting berekenen

De kosten wegenbelasting berekenen kan eenvoudig worden gedaan door naar de website van de Belastingdienst te gaan. Er zijn ook andere sites, waarop de motorrijtuigenbelasting online kan worden berekend. Daarbij kan aangegeven worden om wat voor soort voertuig het gaat, om welke provincie het gaat, op welke brandstof het voertuig rijdt en wat de gewichtsklasse is. Er wordt dan meteen een berekening getoond van de motorrijtuigenbelasting per kwartaal en per jaar.

Premie autoverzekering berekenen

Om een totaalplaatje van de vaste kosten bij het aanschaffen van een auto te krijgen, kan ook de premie van de autoverzekering online worden berekend. Daarbij wordt natuurlijk aangeraden om dat bij meerdere verzekeraars te doen. Door voor een lage premie te kiezen, kan er namelijk op jaarbasis aanzienlijk veel geld worden bespaard. Dat is natuurlijk alleen maar prima in een tijd, waarin het rijden in een auto steeds duurder wordt.

PolisvoorwaardenMeer..Klant cijferprijs va.Premie
1.OHRA OHRAinformatie9€ 49,35autoverzekering
2.ZelfZelfinformatie8€ 57,21autoverzekering
3.FBTOFBTOinformatie8,5€ 50,49autoverzekering
4.aon directaon directinformatie9autoverzekering
5.Centraal Beheer AchmeaCentraal Beheer Achmeainformatie8,6€ 50,50autoverzekering
6.InsharedInsharedinformatie8,5€ 41,86autoverzekering
7.anwbanwbinformatie8,7€ 57,59autoverzekering
9.Delta LloydMeeusinformatie8.3autoverzekering
9.univeuniveinformatie8,5€ 53,31autoverzekering
10.aegonhemainformatie8€ 55,98autoverzekering

← vorige

volgende →