Premiestijging autoverzekering voor jongeren het hoogst

by Robbert

De premie voor de autoverzekering is voor jongeren het hoogst. Deze doelgroep is dan ook het meest de dupe van de premiestijging. Een bestuurder van 18 jaar betaalt voor het verzekeren van de auto gemiddeld drie keer zoveel verzekeringspremie als een bestuurder van 24 jaar. Bij de duurste autoverzekeraar geldt dat de jongeren zelfs bijna vijf keer zoveel betalen als voor de goedkoopste autoverzekering.

 

Hoge premie

Uit een onderzoek van een website op het gebied van verzekeringen is gebleken dat de duurste verzekeraar aan een 18-jarige Amsterdammer een premie in rekening brengt van 2448 euro per jaar. Als jongeren meer dan anderhalf jaar in een auto rijden, houdt dat in dat de verzekeringspremie in totaal vaak hoger uitvalt dan de aanschafkosten van de wagen. De verzekeraard brengen een hoger bedrag in rekening aan jongeren, omdat deze groep nu eenmaal veel meer schade veroorzaakt. Een jonge beginnende automobilist heeft vier keer zoveel kans om een ongeval te krijgen met de auto en daarom is deze groep automobilisten door de verzekeraar aangemerkt als een risicogroep.

 

Extra verhoging

Aangezien de autoverzekeraars de afgelopen jaren massaal te lage premies gehanteerd hebben, komt de premiestijging voor jongeren nu extra hard aan. In 2010 was het premieverschil voor jongeren nog gelegen rond een bedrag van 1570 euro per jaar, maar dat premieverschil in 2011 gestegen tot een bedrag van meer dan 1800 op jaarbasis. Voor jonge automobilisten kan het dus zeer lonend zijn om de premie van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

PolisvoorwaardenMeer..Klant cijferprijs va.Premie
1.OHRA OHRAinformatie9€ 49,35autoverzekering
2.ZelfZelfinformatie8€ 57,21autoverzekering
3.FBTOFBTOinformatie8,5€ 50,49autoverzekering
4.aon directaon directinformatie9autoverzekering
5.Centraal Beheer AchmeaCentraal Beheer Achmeainformatie8,6€ 50,50autoverzekering
6.InsharedInsharedinformatie8,5€ 41,86autoverzekering
7.anwbanwbinformatie8,7€ 57,59autoverzekering
9.Delta LloydMeeusinformatie8.3autoverzekering
9.univeuniveinformatie8,5€ 53,31autoverzekering
10.aegonhemainformatie8€ 55,98autoverzekering

 

← vorige

volgende →