WA volledig casco verzekering

De WA volledig casco bootverzekering biedt de meest uitgebreide dekking voor schade aan de eigen boot en schade aan derden.

Dekking
De casco bootverzekering biedt de WA dekking en daarnaast alle dekkingen die ook via de beperkt casco dekking worden geboden. Er geldt echter nog een aanvulling, want de dagwaarde zal bij volledig verlies van de boot worden uitgekeerd. Daarnaast worden eigen gebreken van het vaartuig gedekt. Zo kunnen reparatiekosten worden vergoed indien er sprake is van een materiaalfout of constructiegebrek in de boot.

AVP voor kleine boten
De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren biedt dekking voor het bezitten en gebruiken van kleine bootjes, zoals een boot van minder dan 4 pk, een kano of een roeiboot. Het is dan ook niet nodig een aparte WA verzekering met volledig casco dekking af te sluiten.

WA casco verzekering voor nieuwe boten
Een nieuw vaartuig kan verzekerd worden tegen een groot aantal risico’s. Het kan bij het kopen van een nieuwe boot verstandig zijn om een WA casco bootverzekering af te sluiten, omdat daarmee de meest uitgebreide dekking wordt verkregen. Het voordeel van de volledig casco dekking is dat schade die door uw schuld is ontstaan ook wordt vergoed. Bijvoorbeeld indien er sprake is van een aanvaring met de wal waardoor er schade is ontstaan.