Brommerverzekering

Een brommer valt onder de categorie motorvoertuigen en dat geldt eveneens voor scooters en snorfietsen. Dat betekent dat een bromfiets dus onder de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen valt.

PolisvoorwaardenMeer..UitkeringJaarpremie T85 vanaf:Premie afsluiten
1.yarden
uitvaarverzekering ★★★★★ 5
5 1
Cijfer: 9.0
informatie
€ 8.000,00
€ 5,74
yarden Uitvaartverzekering
2.ardanta
uitvaarverzekering ★★★★★ 5
5 1
Cijfer: 8.6
informatie
€ 8.000,00
€ 7,57
ardanta Uitvaartverzekering
3.Dela
uitvaarverzekering ★★★★★ 5
5 1
Cijfer: 8.3
informatie
€ 7.805,00
€ 7,65
Dela Uitvaartverzekering
4.zelf
uitvaarverzekering ★★★★★ 5
5 1
Cijfer: 8.3
informatie
€ 5.000,00
€ 7,27
axent Uitvaartverzekering
5.nuvema
uitvaarverzekering ★★★★★ 5
5 1
Cijfer: 8.0
informatie
€ 7.056,00
€ 5,10
nuvema Uitvaartverzekering

In deze vergelijking voor brommerverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Een bromfiets of scooter eigenaar is dan ook verplicht om een brommerverzekering of scooterverzekering af te sluiten met het oog op de wettelijke aansprakelijkheid. Dat komt namelijk voort uit de WAM, die daarmee bescherming biedt aan derden, die slachtoffer kunnen worden van voertuigen in het verkeer. Naast de verplichte basisdekking zijn uiteraard uitgebreidere verzekeringen en aanvullende dekkingen mogelijk.

Drie basisdekkingen

Over het algemeen hanteren verzekeraars voor de brommerverzekering en scooterverzekering drie basisdekkingen. De eerste dekking bestaat uit de verplichte wettelijke aansprakelijkheid. Daarnaast kan er ook een beperkt casco of volledig casco dekking worden afgesloten voor de bromfiets. Bij beperkt casco is de brommer verzekerd tegen onder meer diefstal en voor schade door bijvoorbeeld brand, storm en hagel. De meest complete verzekering voor de brommer is de volledig casco dekking. Daarmee is de brommerrijder ook verzekerd tegen schade als gevolg van slippen, omslaan en botsen.

Diefstaldekking

In plaats van de beperkt casco en volledig casco dekking kunnen verzekeraars naast de wettelijke aansprakelijkheid ook een diefstaldekking aanbieden. De brommer is daarbij verzekerd tegen joyriding en diefstal. Ook schade door een poging tot diefstal wordt daarbij vergoed. Bekijk en vergelijk de bromfietsverzekeringen van verschillende verzekeraars en let daarbij dus goed op de inhoud van de dekking. De dekkingen kunnen bij de verzekeraars uiteenlopende benamingen hebben, maar wel een inhoud van gelijke strekking bieden.  Overigens geldt voor de dekking, dat een brommerverzekering alleen de schade aan de bromfiets vergoed en niet aan de berijder en eventuele passagier. Daarvoor kan weer een aanvullende opzittendenverzekering worden afgesloten. Voor de basisdekking ingevolge de wettelijke aansprakelijkheid wordt veelal geen eigen risico gerekend, maar dat kan bij de uitgebreidere verzekering voor de brommer wel het geval zijn.