Verzekeruzelf caravanverzekering

Goedkope premie

Alles is online

Stopzetten per dag mogelijk

Aanvullende modules

Uitgebreide basisdekking

Verzekeruzelf caravanverzekering

De Verzekeruzelf caravanverzekering is ideaal voor een ieder die met een veilig en verzekerd gevoel op vakantie wil gaan met de toercaravan. Ook indien de vakantie in een stacaravan wordt doorgebracht biedt deze verzekering een goede dekking en dat geldt ook als er sprake is van een vouwcaravan. De caravanverzekering van Verzekeruzelf biedt voor al deze typen caravans uitkomst en er is sprake van een uitgebreide basisdekking die meerdere voordelen biedt. Indien gewenst kan er bij het verzekeren van de caravan voor een aanvullende dekking gekozen worden.

Uitgebreide basisverzekering voor de caravan

De caravanverzekering van Verzekeruzelf.nl biedt een complete basisdekking. Zo wordt er niet alleen een vergoeding uitgekeerd bij diefstal van de caravan, maar geldt dat ook bij verkeersongevallen. Indien er sprake is geweest van brand of storm dat tot schade aan de caravan of vouwwagen heeft geleid, dan valt deze schade eveneens onder de dekking van de basisverzekering. Ook kan er schade geclaimd worden indien er sprake is geweest van schade als gevolg van verborgen gebreken aan de caravan.

Aanvulling op basisverzekering

De inventaris van caravans valt niet standaard onder de uitgebreide basisdekking van de caravanverzekering. Bij Verzekeruzelf wordt echter wel de gelegenheid geboden om de inventaris en uitrusting mee te verzekeren. Zo kan de meest complete dekking worden verkregen en kunt u altijd goed verzekerd op reis gaan.

Eenvoudig premie online berekenen

Bij deze verzekeraar kan alles online gedaan worden en dat betekent dat ook de premie voor de caravanverzekering eenvoudig online berekend kan worden. Om een premieaanbod te kunnen geven, wordt gevraagd om enkele gegevens in te voeren. Zo wordt onder meer naar het bouwjaar gevraagd. Bij deze verzekeraar is het overigens niet mogelijk om caravans ouder dan 15 jaar te verzekeren. Deze worden niet geaccepteerd voor de verzekering.

De cataloguswaarde dient eveneens te worden ingevuld, waarbij de totale verzekerde waarde maximaal 30.000 euro mag bedragen. Er geldt een eigen risico van 75 euro per gebeurtenis. Voor caravans van het merk Tabbert kan deze verzekeraar geen passende verzekering bieden.

De waarde van de inventaris kan worden opgegeven bij de berekening van de premie. Onder de inboedel vallen onder meer zaken als het beddengoed, gordijnen, gereedschappen en andere zaken. Verder kan een bedrag voor de uitrusting worden ingevuld als deze meeverzekerd moet worden. Daarbij kan er gedacht worden aan voortenten en luifels, maar ook aan bijbouwsels, zoals antennes en zonnepanelen.

Als alle gegevens zijn ingevuld, kan nog de keuze worden gemaakt voor de berekeningsperiode van de premie. Zo kan er per maand, kwartaal, zes maanden of jaar worden betaald. Met een druk op de knop wordt dan de premie getoond die berekend is voor de Verzekeruzelf caravanverzekering. Wat handig is, dat ook het voordeel wordt getoond dat men kan besparen in vergelijking met de gemiddelde landelijke premie voor caravanverzekeringen. De volgende stap is het aanmaken van een account om de verzekering voor de caravan online bij Verzekeruzelf.nl af te sluiten.

Beoordeling van onze klanten

Reisverzekering online

Aegon-Reis
★★★☆☆
Aegon biedt bij de Reisverzekering Online de mogelijkheid om zelf de hoogte van het eigen risico te bepalen. Indien er sprake is van een reisverzekering binnen het Woon&Vrije Tijdpakket dan wordt er geen eigen risico gehanteerd. De verzekerde kan bij het online afsluiten van een Aegon reisverzekering de keuze maken om het eigen risico te bepalen op een bedrag tussen 0 euro en 200 euro. De premie van de Aegon reisverzekering kan gelijk online worden vastgesteld en de polis kan meteen worden afgesloten.... ”
- Michael Helmerst

Details van de ANWB doorlopende reisverzekering

Anwb-reis
★★★★★
Basisdekking De ANWB doorlopende reisverzekering biedt standaard een dekking met hulpverlening via de ANWB Alarmcentrale. Ook kan er medische advies worden verkregen van de ANWB Reisdokter en worden de kosten vergoed van een medisch noodzakelijke terugreis naar Nederland. Onvoorziene kosten in verband met calamiteiten kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen net als de kosten voor vervangend verblijf voor een periode van maximaal dertig dagen. De aansprakelijkheid met betrekking tot het vakantieverblijf biedt een vergoeding van maximaal 450 euro en er wordt gratis hulpverlening geboden. Aanvullende verzekeringen en dekkingen Bij het afsluiten van een ANWB doorlopende reisverzekering kunnen er aanvullende dekkingen aan toegevoegd worden net als aanvullende verzekeringen. Er is een aanvulling mogelijk op het gebied van ongevallen, reisrechtsbijstand, wintersport, geld, annulering, medische kosten en sportuitrusting. De aanvullende dekking voor hobby- en sportuitrusting en geld biedt een maximale vergoeding van 1.500 euro per reisgezelschap met een maximaal bedrag van 300 euro voor de gelddekking. Bij de aanvullende bagagedekking kan er een keuze worden gemaakt tussen geen eigen risico of een eigen risico van 50 euro. De annuleringsverzekering biedt per reis en per verzekerd persoon een maximale vergoeding van 1.500 euro en een maximaal bedrag per jaar van 6.000 euro. Naast de standaard annuleringsverzekering kan er ook gekozen worden voor de luxe doorlopende annuleringsverzekering. Met deze dekking worden alle annuleringskosten vergoed. De hoogste verzekerde bedragen per verzekerde per reis bedraagt 3.000 euro en op jaarbasis 12.000 euro. Conclusie Er kan met de ANWB doorlopende reisverzekering altijd een beroep worden gedaan op de ANWB Reisdokter en ANWB alarmcentrale. Gratis meeverzekering voor kinderen tot vijf jaar wordt standaard aangeboden. De maximale aaneengesloten reisduur bedraagt zestig dagen en per persoon per vakantie geldt een bagagedekking van 3.000 euro.”
- Dennis Wou

Standaard dekking

Achmea-reis
★★★★☆
“De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering biedt onder meer een standaard dekking voor bagage tot een bedrag van 2.500 euro per verzekerde. Er gelden diverse maxima ten aanzien van brillen, fietsen en sieraden tot een bedrag van 200 euro per verzekerde. Voor surfplanken geldt weer een maximale vergoeding van maximaal 800 euro voor alle verzekerden van het reisgezelschap en elektronische apparatuur kent een maximale vergoeding van 1.250 euro. Persoonlijke hulpverlening hoort eveneens tot de standaard dekking en kinderen zijn gratis meeverzekerd als de leeftijd van 5 jaar nog niet is bereikt. Ook ongevallen zijn verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro bij blijvende invaliditeit en van 5.000 euro bij overlijden.”
- Florine Veldman