Door verzekeringen te vergelijken bespaart u veel geld

by Michael

goedkope verzekeringTientallen tot honderden euro’s per jaar besparen. Wie wil dat nou niet? De mogelijkheid is er en wordt op een presenteerblaadje aangeboden. Verzekeringen vergelijken is daarvoor het sleutelwoord, want daarmee kunnen honderden euro’s per jaar worden bespaard. Denk maar eens aan de premies die voor alle verzekeringen maandelijks betaald moeten worden. De auto moet verzekerd zijn net als de inboedel, de eigen woning en als men op vakantie gaat, is het ook verstandig om voor een reisverzekering te kiezen. Ook fietsen, motoren, caravans en campers kunnen verzekerd worden en als op iedere verzekering kan worden bespaard, levert dat op jaarbasis zomaar honderden euro’s op.

Ieder jaar verzekeringen vergelijken
Verzekeringen vergelijken voor het overstappen van zorgverzekering is al helemaal ingeburgerd, maar er zijn nog altijd consumenten die de rest van de verzekeringen links laten liggen en er jaren niet naar omkijken. Dat is zonde, want daarmee laat men ook geld liggen. Bovendien is het altijd verstandig om ieder jaar de polissen eens bij langs te lopen om te kijken of de dekking nog wel voldoet.

Bij een autoverzekering is het gebruikelijk dat er met het stijgen van de leeftijd steeds voor een minder uitgebreide dekking wordt gekozen. Als men bij het aanschaffen van een nieuwe auto een allrisk verzekering afsluit en acht jaar in deze auto rijdt zonder de dekking aan te passen, dan kost dat onnodig veel geld. Er zit namelijk een groot verschil in premie tussen een allrisk verzekering en een WA autoverzekering. Ook naar anderen verzekeringen wordt door consumenten nauwelijks omgekeken als deze eenmaal afgesloten zijn.

Vergelijk tussen meerdere verzekeraars
Wie geld wil besparen op de premies van verzekeringen kan op elk gewenst moment een vergelijking maken. Uiteraard dient de eerste verzekeringstermijn wel verstreken te zijn, zodat de polis ook opgezegd kan worden als er overgestapt wordt naar een andere verzekeraar. Om op basis van de premie een vergelijking te maken, wordt aangeraden bij een aantal van de goedkopere verzekeraars een premieberekening uit te voeren. Dat kan heel gemakkelijk online gedaan worden en zo wordt het meest concrete inzicht verkregen.

Er wordt op vergelijkingssites ook wel een overzicht getoond van verzekeraars met de laagste premie en het is dan ook handig om van dat aanbod gebruik te maken. Zo wordt namelijk op een overzichtelijke manier snel inzicht gekregen in de laagste premies van verschillende verzekering. Het is dan heel simpel om bijvoorbeeld eerst eens de autoverzekering te vergelijken bij meerdere verzekeraars en de premie daarvan te berekenen.

Zo kunnen alle verzekeringen, waarvan het de moeite waard is om deze eens na te lopen, vergeleken worden met de polissen die bij andere verzekeraars worden aangeboden. Desgewenst kan er ook met andere factoren rekening worden gehouden. Bijvoorbeeld met het zoeken naar de beste dekking of met de waardering voor de service die aan verzekeraars wordt gegeven. Als de eerste verzekering is vergelijken en het overstappen, blijkt de moeite waard te zijn, dan is het zeker aan te raden om het proces direct door te zetten en de overstap te regelen

← vorige

volgende →