Goedkoop afsluiten zorgverzekering tot en met 31 januari

by Michael

anderzorg premieAlle consumenten die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt de bestaande zorgpolis voor 1 januari 2015 op te zeggen, kunnen nu goedkoop een zorgverzekering afsluiten tot en met 31 januari. Het is zeker aan te raden om te profiteren van deze mogelijkheid om de rest van het jaar een lage premie te betalen voor een goede verzekering. Het hoeft niet veel tijd te kosten om een vergelijking te maken om daarna goedkoop een zorgverzekering af te sluiten. Als dat maar wel uiterlijk op 31 januari gebeurt, want dat is de uiterste datum waarop er overgestapt kan worden als de bestaande polis opgezegd is.

Vergelijking maken op basis van de premie
Het maken van een vergelijking op basis van de premie is de eerste stap die gemaakt kan worden om goedkoop verzekerd te worden. Het is dan eerst de vraag naar welke polis de voorkeur uitgaat, bijvoorbeeld naar een budgetpolis, naturapolis of restitutiepolis. De budgetpolis is het goedkoopst, gevolgd door de naturapolis en daarna komt de restitutiepolis. Het bij de keuze hiervoor vooral de vraag of er veel, weinig of geen behoefte bestaat aan de vrijheid voor de zorgkeuze.

Zo kunt u tot en met 31 januari heel voordelig en goedkoop een zorgverzekering afsluiten bij de keuze voor een budgetpolis. Wilt u volledige vrijheid ten aanzien van de zorgkeuze, dan ligt een restitutie polis voor de hand en met een natura polis wordt voor een gulden middenweg gekozen. Op basis van de voorkeur voor een soort polis kan de volgende stap gemaakt worden en kunnen de premies bij meerdere zorgverzekeraars met elkaar worden vergeleken. Zo kan in elk geval goedkoop een basisverzekering worden afgesloten die past bij de behoefte aan een vrije zorgkeuze.

Vrijwillig eigen risico
Bij een goedkope zorgverzekering kan het nog goedkoper worden als er vrijwillig een hoger eigen risico wordt gekozen. De zorgverzekeraar zal het nemen van een vrijwillig eigen risico namelijk belonen in de vorm van een korting op de premie van de basisverzekering. Standaard is er een wettelijk eigen risico van 275 euro en het hoogste vrijwillig eigen risico van 500 euro kan daar naar wens bij gekozen worden. Overigens is een lager bedrag ook mogelijk.

Het is wel aan te raden om na te gaan of het bedrag aan vrijwillig eigen risico zelf financieel kan worden opgebracht als er onverwacht zorgkosten komen. Chronisch zieke mensen wordt doorgaans afgeraden om vrijwillig voor een eigen risico te kiezen, want de kans is groot dat deze kosten dan zelf moeten worden betaald als er zorg nodig is.

Bereken de premies online
Als eenmaal duidelijk is naar welke polis de voorkeur uitgaat, of er een eigen risico wordt genomen en er eventueel behoefte is aan een aanvullende dekking, treedt de volgende stap in werking. Het is dan mogelijk om de premies op basis van alle eigen voorkeuren te vergelijken bij de verzekeraars. De premie kan simpel online worden berekend en naar wens kan er meteen een goedkope zorgverzekering afgesloten worden, waar tot en met 31 januari de tijd voor is.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

volgende →