Online verzekering afsluiten groeit

by Michael

verzekering onlineOnline verzekeringen afsluiten voor het verzekeren van auto’s, huizen, inboedels en vakanties wordt steeds vaker door consumenten gedaan. Er zijn steeds minder consumenten die nog naar een tussenpersoon toegaan om een verzekering af te sluiten. Ook zijn er steeds minder filialen van verzekeraars, waar men naar toe kan gaan om persoonlijk een polis af te sluiten. De markt van online verzekeringen afsluiten is enorm groot geworden en verzekeraars bieden consumenten dan ook de gelegenheid om online verzekeringen af te sluiten via de eigen website. Online verzekeringen afsluiten kan overigens ook door eerst een vergelijkingssite te bezoeken en vanaf daar de vergelijking te maken om tot een keuze te komen.

Voordelen online verzekering afsluiten
Online verzekeringen afsluiten voor verschillende situaties biedt meerdere voordelen. In de eerste plaats kan de consument zelfstandig op basis van de eigen wensen op zoek gaan naar de meest geschikte verzekering. Daarbij kan de laagste premie of de beste dekking of een ander aspect als uitgangspunt worden genomen. De consument kan vinden wat gezocht wordt. Dat is mogelijk doordat er enorm veel aanbod is op het gebied van verzekeringen.

Er zijn uiteraard altijd een aantal grote verzekeraars die direct in het oog springen, maar er kan ook gekeken worden naar wat de kleinere verzekeraars te bieden hebben. Verder kan de consument bijvoorbeeld nagaan wat de ervaringen zijn van anderen met betrekking tot een bepaalde verzekeraar. Bijvoorbeeld om erachter te komen hoe het met de persoonlijke service is gesteld als er zich een keer een schadegeval voordoet.

Dat zijn allemaal voordelen die online verzekeringen afsluiten met zich meebrengen. Bovendien heeft de consument alle tijd om op het gemak de mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Dat kost wel enige tijd, maar een gesprek met een tussenpersoon of het brengen van een bezoek aan een verzekeringskantoor kost eveneens tijd. Nog een extra voordeel dat verkregen wordt bij overstappen, is dat de consument beter en voordeliger uit kan zijn. Het is niet voor niets dat er altijd een groep consumenten is die jaarlijks de polissen bekijkt en gaat vergelijken of er ergens anders betere voorwaarden worden geboden.

Gegevens invullen en premie berekenen
Bij online verzekeringen afsluiten bij een verzekeraar wordt de klant altijd de gelegenheid geboden om de premie te berekenen. Het berekenen van de premie schept geen enkele verplichting, maar biedt wel inzicht in de concrete kosten van de complete verzekering. Pas als de consument besluit dat de premie en gekozen dekking inderdaad het beste zijn, kan er direct van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om de polis af te sluiten.

Deze optie wordt altijd getoond nadat de persoonlijke premie voor de verzekering is berekend. Indien u eerst nog een andere premie wilt berekenen bij een andere verzekeraar, dan kunt u daar eerst nog een berekening uitvoeren. Na meerdere berekeningen te hebben gedaan, zal dan duidelijk worden wat voor u de beste optie is. Dan kan uiteindelijk alsnog de polis worden gekozen die de beste voorwaarden biedt. Bij overstappen dient de gebruikelijke opzegtermijn van de bestaande verzekering worden aangehouden.

← vorige

volgende →