Premie basisverzekering Zilveren Kruis stijgt met 7 euro

by Michael

De premie van de basisverzekering Zilveren Kruis kan in het lijstje met de meest stijgende premies voor 2016 worden gezet. De premie van de zorgverzekering stijgt namelijk met 7 euro per maand. Bij andere zorgverzekeraars is de gemiddelde stijging een paar euro, maar de zorgverzekering in de vorm van het pakket Basis Zeker komt daar ver bovenuit met een stijging van 7 euro. De maandpremie komt volgend jaar voor deze basisverzekering uit op een bedrag van 109,45 euro. Een van de redenen dat de premie stijgt, is volgens de zorgverzekeraar dat er meer geld uit wordt gegeven aan zorg.

zilveren kruis

Basis Budget als voordelige basisverzekering
Basis Zeker is de duurdere variant van de zorgverzekering 2016, maar wie voordeliger uit wil zijn bij het Zilveren Kruis heeft de mogelijkheid om voor de Basis Budget te kiezen. De premie voor deze basisverzekering kost vanaf volgend jaar 96,95 euro per maand. Er zijn in totaal drie pakketten beschikbaar om uit te kiezen en Basis Budget is het voordeligst, gevolgd door Basis Zeker. Basis exclusief is de duurste basisverzekering.

Bij Basis Budget wordt de zorg vergoed als er sprake is van zorgafname bij geselecteerde ziekenhuizen en zorgverleners met een contract. Er wordt een vergoeding van 75 procent verstrekt als er zorg wordt verkregen van zorgaanbieders zonder contract. Overigens kan de premie op 78,45 euro per maand uitkomen indien de keuze voor het hoogste vrijwillig eigen risico van 500 euro wordt gemaakt.

Basis Zeker wordt het meest gekozen
De meest gekozen basisverzekering bij Zilveren Kruis is Basis Zeker, waarvan de premie nu met 7 euro omhoog gaat en uitkomst op 109,45 euro per maand. Er volgt een vergoeding van 100 procent bij zorg in alle gecontracteerde ziekenhuizen en bij alle zorgverleners met een contract. Bij zorgverleners zonder contract wordt een vergoeding geboden tot 75 procent. Indien er voor het hoogste vrijwillig eigen risico wordt gekozen, dan kost de premie per maand voor deze basisverzekering 90,95 euro per maand.

Basis Exclusief met 100 procent vergoeding
Basis Exclusief is de duurste basisverzekering met een premie van 113,25 euro per maand, maar kent dan ook de beste vergoedingen. Zowel zorg die gecontracteerd is als zorg die niet gecontracteerd is, komt voor een volledige vergoeding in aanmerking. Bij niet gecontracteerde zorg wordt wel alleen het marktconforme tarief vergoed. Ook bij deze polis kan er voor een vrijwillig eigen risico gekozen worden. Bij een vrijwillig eigen risico van 500 euro per maand komt de premie uit op 94,75 euro.

Er kan met betrekking tot het vrijwillig eigen risico bij het Zilveren Kruis uit vijf verschillende bedragen worden gekozen. De korting op de premie neemt toe naarmate het bedrag van het eigen risico toeneemt. Er kan ook een aanvullende zorgverzekering worden afgesloten in de vorm van de Basis Plus Module, waarbij onverwachte hoge zorgkosten voor een vergoeding in aanmerking kunnen komen. Bijvoorbeeld tandartskosten na een ongeluk, maar ook hulp aan huis na een opname in het ziekenhuis en een vergoeding van de eigen bijdragen voor medicijnen.

Kijk snel hieronder voor uw premie voor 2016!

← vorige

volgende →