Presentatie iPhone 7 op 7 september

by Michael

De langverwachte presentatie van de iPhone 7 komt er eindelijk aan, want naar alle verwachting zal de nieuwe Apple smartphone gelanceerd worden op 7 september 2016. Apple heeft daarvoor namelijk al uitnodigingen verstuurd. De presentatie zal op 7 september in San Francisco worden gehouden. Overigens laten de kenners weten dat er weinig innovaties te verwachten zijn, want het nieuwe model wijkt niet echt af van het voorgaande toestel de iPhone 6. Wel is er volgens de geruchten sprake van een krachtige processor en is er sprake van een verbeterde camera. Er komt zowel een kleine als grote versie op de markt.

Verbeterde camera

Bij de iPhone 7 is er naar verwachting sprake van een verbeterde camera, waarbij er een 1/2.6´´ grote sensor van toepassing zou zijn van 12 megapixel en met een pixelgrootte van 1,3um. De grotere versie in de vorm van de iPhone 7 Plus zou een 1/3´´ sensor hebben van 12 megapixel. Deze informatie is recent naar buiten gebracht op het Chinese sociale netwerk Weibo. In eerdere geruchten is gemeld dat de Plus versie van een dubbele camera voorzien zou worden. Overigens zijn er ook nog altijd ingewijden die van mening zijn dat de koptelefoonaansluiting wel verdwijnt. In dat opzicht zijn er als de geruchten waar zijn toch wel enkele opvallende veranderingen toe te kennen aan de nieuwe smartphone die op 7 september aan de wereld gepresenteerd wordt.

iPhone-7-concept - kopie

Event op 7 september

Het draait tijdens het event dat op 7 september wordt gehouden en waarvoor Apple inmiddels de uitnodigingen de deur uit heeft gedaan niet alleen maar om de lancering van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Naar verwachting zal Apple ook een aantal nieuwe functies van iOS 10 presenteren en de releasedatum van de update bekendmaken. De update zal naar verwachting in het najaar plaatsvinden. iOS 10 is overigens al eerder aangekondigd in de maand juni. Verder is het de verwachting dat de presentatie ook zal gaan over een nieuwe versie van de Apple Watch en nieuwe MacBooks. Voor wat betreft de verkopen van de Apple Watch is er de laatste tijd sprake geweest van een forse daling.

Overigens heeft Apple in de periode vanaf 2007 al meer dan een miljard smartphones verkocht. De laatste tijd vallen de totale verkopen wat dat betreft echter wat tegen en dat kan onder meer het gevolg zijn van de beperkte vernieuwingen. Het is dan ook nog maar de vraag wat de nieuwe iPhone 7 gaat doen als er sprake is van weinig veranderingen. Het kan zijn dat consumenten toch de nieuwste iPhone in het bezit wil krijgen, maar er zal ook een deel zijn die een aankoop van de nieuwe smartphone even uitstellen naar een jaar later als daar spectaculaire veranderingen van verwacht mogen worden.

Op 7 september is het in elk geval zover en kunnen de liefhebbers van de iPhone van Apple eindelijk te weten komen wat de nieuwste specificaties en eigenschappen zijn. Tijdens de presentatie komen de nieuwtjes snel de wereld in, zodat je er direct van op de hoogte kunt zijn. Kijk op www.iphone7.tips voor meer info.

← vorige

volgende →