Verzekeringen afsluiten online zit nog steeds in de lift

by Michael

vergelijken-verzekeringVerzekeringen afsluiten online is tegenwoordig de meest gangbare zaak voor consumenten om niet alleen de auto, maar ook het huis, de inboedel, vakantie en zorg te verzekeren. Alle informatie die nodig is, staat de consumenten dan ook tot de beschikking. De websites van verzekeraars zijn tegenwoordig overzichtelijk en in begrijpelijke taal samengesteld en met behulp van een vergelijkingssite kan er direct al een onderscheid gemaakt worden tussen bijvoorbeeld goedkope en duurdere polissen. Al deze mogelijkheden die consumenten ter beschikking staan, maken verzekeringen afsluiten online gemakkelijk. De consument kan zelf bepalen bij welke verzekeraar de verzekering wordt afgesloten en kan alles eenvoudig online regelen.

Eerst vergelijken
De meeste consumenten zullen bij verzekeringen afsluiten online eerst een vergelijking maken in het aanbod. De vergelijking kan uiteraard op basis van meerdere aspecten gemaakt worden. Vaak wordt de voorkeur gegeven aan een goedkope polis die wel een dekking biedt die aansluit op de wensen. Het is dan ook niet zonder meer aan te raden om uitsluitend naar de verzekering met de laagste premie op zoek te gaan. Dat hoeft namelijk niet de beste polis voor de betreffende situatie te zijn.

Vergelijken van verzekeringen is mogelijk door eerst eens een overzicht van een vergelijkingsite te raadplegen. Dat geeft al een goede eerste indruk en kost veel minder tijd dan direct afzonderlijk verschillende websites van verzekeraars bij langs te gaan. Op basis van de informatie op de vergelijkingssite is het mogelijk om een eerste schifting te maken en dan op basis van dat resultaat kan dan rechtstreeks een website van een verzekeraar worden bezocht om daar meer informatie over de exacte dekking van de verzekering te krijgen.

Dekking beoordelen en premie berekenen
Het is natuurlijk belangrijk om de dekking van de gewenste verzekering, zoals een reisverzekering, autoverzekering, inboedelverzekering of andere polis te beoordelen. Daarbij kan er ook gekeken worden of er mogelijkheden zijn om een aanvullende module te kiezen om zo een op maat samengestelde verzekering te kunnen afsluiten. Verzekeringen afsluiten online doe je wanneer je de beste polis voor de eigen situatie hebt gevonden voor een premie die jij betaalbaar vindt.

De premie kan eerst worden berekend en dat is dan ook de laatste stap op weg naar verzekeringen afsluiten online. De premie berekenen van een verzekering biedt consumenten de gelegenheid om de dekking en eventuele aanvullende modules te selecteren. Bij bepaalde verzekeringen kan er gekozen worden om wel of niet een eigen risico toe te passen. Als er sprake is van een mogelijk eigen risico, dan kan het zo zijn dat er ook nog tussen bedragen kan worden gekozen. Het gewenste bedrag kan dan tijdens het berekenen van de premie geselecteerd worden. Na alle gegevens ingevuld te hebben, wordt de premie op het scherm vertoond.

Als de premie en dekking door de consument worden aanvaard, dan kan de verzekering online worden afgesloten door deze rechtstreeks bij de verzekeraar aan te vragen. Bij het overstappen van de ene verzekeraar naar de andere dient er nog wel rekening gehouden te worden met de voorgeschreven termijn van opzegging.

← vorige

volgende →