OHRA verlaagd premie 2013

De premie van de Ohra zorgverzekering wordt met ingang van 1 januari 2013 verlaagd naar een bedrag van 106,69 euro per maand. Dat betreft uiteraard de premie van het basispakket van de zorgpolis en dat komt neer op een procentuele daling van 2,7 procent. Per jaar zal er voor het basispakket van de zorgpolis van Ohra een bedrag betaald worden 1.280,28 euro. In de genoemde premies is er overigens nog geen rekening gehouden met kortingen, zoals de collectiviteitskorting. Verder geldt voor de aanvullende zorgverzekeringen dat de premie niet verhoogd en niet verlaagd zal worden.

Verhoging eigen risico
De premie van de Ohra zorgverzekering kan voor 2013 lager worden vastgesteld doordat het eigen risico is toegenomen. Het verplichte eigen risico voor het basispakket van de zorgverzekering stijgt namelijk met 130 euro van 220 euro naar een bedrag van 350 euro. De daling wordt verder mede ingegeven doordat de verzekeraar de zorg voor een scherpe prijs heeft kunnen inkopen. De hoge zorgkosten kunnen op deze wijze door Ohra worden gecompenseerd. Dat de zorgkosten hoger worden komt mede door de technologische ontwikkelingen in de zorgsector en uiteraard door de toenemende vergrijzing.

Inzicht in zorgpolis
Bij de Ohra zorgverzekering kan er direct inzicht worden verkregen om het optimale pakket te kunnen kiezen. Aan dat inzicht bleek namelijk een grote behoefte te bestaan, zoals onderzoek onder de verzekerden heeft uitgewezen. Er kan direct inzicht worden verkregen in de vergoedingen via Mijn Ohra en ook is het mogelijk om onkosten op digitale wijze te declareren, wat een snelle afhandeling en vergoeding van gemaakte kosten zal bespoedigen.