Oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering

Zuinig zijn op de auto is een normaal verschijnsel onder bezitters van een oldtimer. Wie een oldtimer heeft, zal altijd verplicht zijn om minimaal een wa verzekering ervoor af te sluiten. Het voordeel van een oldtimerverzekering is een lage premie tegen een uitstekende dekking.

Er wordt in Nederland vaak pas over een oldtimer gesproken als de auto een leeftijd heeft van minimaal 25 jaar. Voor motoren en brommers geldt vaak een nog hogere leeftijd van minimaal 30 jaar. In Nederland is er lange tijd sprake geweest van een belastingvrijstelling voor wagens met een leeftijd van minimaal 25 jaar. Ook geldt dat de APK voor oldtimers slechts een keer in de twee jaar verricht hoeft te worden.

Bij de meeste verzekeraars is het wel mogelijk om een oldtimerverzekering af te sluiten. Een dergelijke polis kent een speciale dekking en de premie is lager dan bij een gewone autoverzekering. Dat komt doordat de premies door de verzekeraars vastgesteld worden op basis van het risico en gebruik. Bij oldtimers is er minder risico en minder gebruik, zodat de premie laag kan blijven. Wel zal de verzekeraar altijd een aantal criteria hanteren voor het afsluiten van een oldtimerverzekering, zoals met betrekking tot het aantal kilometers, leeftijd en taxatierapport.

Verzekeren van de oldtimer

De wettelijke aansprakelijkheid is de minimale dekking voor het verzekeren van een oldtimer, maar er kan ook voor een aanvulling door middel van een cascodekking gekozen worden. Daarmee wordt de schade aan de oldtimer gedekt als gevolg van bijvoorbeeld stormen, brand en diefstal. Een all risk dekking behoort eveneens tot de mogelijkheden van een oldtimerverzekering.

Dagelijks gebruik

Een klassiek auto of oldtimer wordt meestal niet dagelijks gebruikt, maar vooral voor recreatieve doeleinden. Dat is ook een reden waarom de premie van de oldtimerverzekering wordt vastgesteld op het aantal jaarlijkse kilometers dat ermee gereden wordt. Indien er wordt uitgegaan van zesduizend kilometer op jaarbasis zal dat een lage premie tot gevolg hebben. Wordt de oldtimer we elke dag gebruikt, dan zal de premie van de autoverzekering uiteraard hoger uitvallen, omdat het risico op schade dan ook groter is.

Goedkope oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering is standaard al goedkoop, maar door te vergelijken is het altijd mogelijk om nog goedkoper uit te zijn. De oldtimer goedkoop verzekeren is in elk geval altijd mogelijk.

Beoordelingen van onze klanten