Youngtimer verzekeren

Youngtimer verzekeren

De term oldtimer is bij de meeste mensen wel bekend, maar dat geldt niet voor het minder bekende begrip van youngtimer. Bij een youngtimer staat de leeftijd in elk geval niet vast, zoals dat bij een oldtimer wel het geval is.

Voor een youngtimer is er geen eenduidige omschrijving beschikbaar, maar er wordt over het algemeen een personenwagen mee bedoeld is als hobbywagen wordt gebruikt en nog niet de leeftijd heeft van een oldtimer. Een youngtimer is een klassieker voor de toekomst en zal uiteindelijk wel een oldtimer worden. Bij een youngtimer wordt ongeveer een leeftijd van vijftien jaar aangehouden, maar er zijn mensen die tien jaar als stelregel hanteren.

De leeftijd van de auto kan een rol spelen, maar de youngtimer moet ook over andere exclusieve kenmerken beschikken. Dergelijke wagens moeten in elk geval origineel zijn en in een goede staat verkeren. Youngtimer hebben een lage afschrijving en zijn voor dagelijks gebruik geschikt.

Youngtimer verzekering

Het afsluiten van een youngtimer verzekering is bij diverse verzekeraars mogelijk en er zijn zelfs aanbieders die zich daarin hebben gespecialiseerd. Het is wel belangrijk om op te letten of er een leeftijdsgrens gehanteerd wordt, want dat kan weer per verzekeraar verschillen.

Korting op de premie

Over het algemeen kan een youngtimer verzekering in de categorie worden afgesloten voor klassieke wagens, die niet elke dag gebruikt worden. Er kan dan ook een kilometerlimiet worden vastgesteld om de auto te kunnen verzekeren. Overigens ligt de premie voor een youngtimer verzekering dan meestal ook lager omdat er minder mee gereden wordt en vaak als tweede auto voor recreatief gebruik dient.

Beoordelingen van onze klanten