Oldtimerverzekering

De mogelijkheid van oldtimer verzekeringen vergelijken is een handig instrument om erachter te komen welke van de producten en welke verzekeraar het meest aansluit bij uw wensen om een klassieke wagen te verzekeren. De wagens vanaf een leeftijd van vijftien jaar, die uitsluitend voor hobby doeleinden of voor recreatieve ritten worden gebruikt, kunnen in aanmerking komen voor een speciaal verzekeringsproduct. Maak gebruik van de oldtimer verzekeringen vergelijk om de meest passende polis te vinden.

De meest voordelige oldtimerverzekeringen

Polisvoorwaarden Klantcijfer Premie
bnp 8,8 8,9 PREMIE
dela 8 8,5 PREMIE
ohra 8 8,7 PREMIE
witgeld 8 8,3 PREMIE

In deze vergelijking voor camperverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Verplichte WA polis oldtimer verzekering

In ieder geval zult u een verplichte WA polis moeten afsluiten, die voor alle autobezitters en dus ook voor eigenaren van klassieke wagens wettelijk verplicht is. U krijgt hiermee namelijk dekking tegen de schade, die met uw auto wordt toegebracht aan andere partijen. Aangezien de schade aan uw eigen wagen hiermee niet wordt vergoed, kan het verstandig zijn om te overwegen voor een uitgebreidere polis te kiezen.

Beperkt casco of volledig casco

Bij de uitgebreidere dekkingen hebt u de mogelijkheid om te kiezen tussen beperkt casco of een volledig casco dekking. Bij een volledig casco dekking zal alle schade, die aan uw eigen voertuig ontstaat gedekt zijn. Zelfs als u moet uitwijken voor een hond en daardoor tegen een lantaarnpaal belandt, wordt de schade vergoed. Bij een beperkt casco polis zal dat niet het geval zijn, want dan wordt de schade die uzelf veroorzaakt niet vergoed. Bij beide polissen zijn diefstal, vandalisme en schade door bijvoorbeeld storm gedekt.

Polispremie oldtimer verzekering

De polispremie komt natuurlijk ook in aanmerking voor de oldtimer verzekeringen vergelijk, zodat u een polis kunt afsluiten bij de meest voordelige verzekeraar. Overigens is het aan te bevelen om niet alleen de polispremie te vergelijken, maar ook eerst te kijken naar de acceptatievoorwaarden en uitgebreidheid van dekkingen. Verder hecht u misschien ook waarde aan een aanvullende verzekeringspolis, zodat daar ook opgelet kan worden bij het afsluiten van de oldtimer verzekering.