Een Diks oldtimerverzekering is een klassiekerpolis, waar de verzekeraar al meer dan twintig jaar ervaring in heeft. Het verzekeringsbedrijf heeft in vergelijking met andere maatschappijen soepele toelatingseisen en biedt een aantal aantrekkelijke voordelen. U kunt een Diks oldtimerverzekering afsluiten en profiteren van een scherpe premie.

• Taxatierapport niet verplicht
• No-claimkorting tot 75 procent
• Dagelijks gebruik van oldtimer mogelijk
• Eerste auto is niet verplicht
• Maandelijkse premiebetaling

Voordelen Diks oldtimerverzekering

Er zijn meerdere voordelen, waarvan u kunt profiteren. Een van de voordelen is dat er geen taxatierapport geëist wordt bij het aangaan van een polis. Ook is het in het bezit zijn van een eerste auto niet verplicht, maar kan de wagen zelfs dagelijks gebruikt worden, waarbij er sprake zal zijn van een semi oldtimerpolis. In dat geval mag er jaarlijks tot twintigduizend kilometer met de wagen gereden worden.

Acceptatie

Om voor het specifieke verzekeringsproduct in aanmerking te komen, stelt deze verzekeraar de eis dat de klassieke wagen een minimale leeftijd van vijftien jaar moet hebben. Er kunnen ten aanzien van de gekozen polis en specifieke merken overigens strengere leeftijdseisen gehanteerd worden.  Door de verzekeraar wordt een onderscheid gemaakt tussen auto’s die alleen voor recreatief gebruik dienen en wagens, die ook voor het dagelijkse gebruik worden ingezet. Bij de echte klassiekerpolis zijn er mogelijkheden om per jaar 5000, 7.500 en 12.000 kilometer te rijden.

Premiebetaling

De premie van de Diks oldtimerverzekering zal afhankelijk zijn van het type polis en het gebruik. Het is mogelijk om per maand een premie te betalen en verzekerden kunnen bovendien rekening op een aantrekkelijke no-claimkorting. Deze no-claimkorting kan namelijk wel oplopen tot vijfenzeventig procent en dat levert natuurlijk een aantrekkelijke besparing op de premie op.