Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een verzekeringspolis waarmee schade wordt gedekt die zich tijdens een reis of op de bestemming van de vakantie kan voordoen. De term doorlopend staat daarbij voor een verzekeringspolis die gedurende het hele verzekeringsjaar geldig is, zodat er niet steeds apart voor elke korte reis of vakantie een nieuwe reisverzekering hoeft te worden afgesloten. Materiële schade aan bijvoorbeeld bagage komt voor een vergoeding in aanmerking en ook kan er dekking worden geboden indien er persoonlijke schade is gelegen als gevolg van een ziekte of een ongeval tijdens de vakantie.

Het hele jaar dekking met de doorlopende reisverzekering
Een doorlopende reisverzekering biedt het voordeel ten opzichte van de kortlopende reisverzekering dat er het hele jaar sprake is van dekking vanuit de polis. Doorgaans wordt aangeraden om een doorlopende polis voor de vakanties en reizen af te sluiten als men vaker dan één keer per jaar op reis gaat.

Het is dan namelijk al snel voordeliger in vergelijking met een kortlopende polis. Het biedt dan ook praktisch gemak, want er hoeft niet voor elke stedentrip, weekend weg of vakantie bij nagedacht te worden dat er weer een reisverzekering moet worden afgesloten.

Welke dekking biedt de doorlopende reisverzekering?
Een doorlopende reisverzekering biedt een basisdekking, zoals de dekking voor schade aan de bagage als gevolg van bijvoorbeeld diefstal of verlies. Daarbij wordt vaak een maximaal bedrag aan uitkeringsschade opgenomen in de polis. Voor waardevolle spullen kunnen bovendien nadere voorwaarden worden gesteld.

Een andere dekking biedt tegemoetkoming in de medische kosten. De Nederlandse zorgverzekering dekt niet standaard alle medische kosten waar men in het buitenland als gevolg van een ongeval of ziekte mee te maken krijgt. Er wordt dan ook aanbevolen om altijd voor de dekking van medische kosten een keuze te maken.

Bij het afsluiten van een polis voor het verzekeren van de reis kan er vaak een keuze worden gemaakt tussen een dekking voor Europa of een dekking die overal op de wereld geldt. Meestal geldt er standaard een Europadekking en kan naar wens van de verzekerde voor een werelddekking worden gekozen.

Er zijn sporten waar een extra dekking voor kan worden afgesloten, waarbij er onder meer gedacht kan worden aan de wintersportdekking of aan de dekking voor onderwatersporten.

• Bagagedekking
• Medische kosten
• Europadekking of werelddekking
• Wintersportdekking
• Onderwatersportdekking

Naast bovengenoemde dekkingen kan er bij de doorlopende reisverzekering een keuze worden gemaakt voor extra dekkingen, zoals voor pechhulp en voor een annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering wordt veelal als een aparte verzekering aangeboden door de verzekeraar maar kan zeker als extra dekking voor de doorlopende reisverzekering worden beschouwd. Door van deze optie gebruik te maken kan de reissom geheel of gedeelte worden teruggekregen indien de vakantie niet door kan gaan om bepaalde redenen of als de reis voortijdig moet worden afgebroken. De voorwaarden voor annulering staan in de polis van de annuleringsverzekering vermeld.

Maak een vergelijking in de dekking en in de hoogte van de premie
De verzekeraars hanteren verschillende standaarddekkingen en het is dan ook verstandig om de doorlopende reisverzekeringen van diverse verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op die manier kan niet alleen rekening worden gehouden met de juiste dekking, maar ook met de hoogte van de premie van de doorlopende reisverzekering.

ReviewsMeer..Bagage verzekerd bedragPremie p/mAfsluiten
1.Zelf
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
Tot 20% korting
informatie
€ 5.000,00
€ 1,39
Zelf reisverzekering
2.allianz-global-assistance
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 1.000,00
€ 1,75
allianz-global-assistance reisverzekering
3.anwb
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.000,00
€ 1,33

Centraal Beheer Achmea reisverzekering
4.Centraal Beheer Achmea
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 3,34
Centraal Beheer Achmea reisverzekering
5.unive
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 3.500,00
€ 1,87
unive reisverzekering
6.Nationale Nederlanden
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 2,23
nationale reisverzekering
7.aegon
Reisverzekering ★★★☆☆ 3
5 1
informatie
€ 3.000,00
€ 2,37
AegonReis reisverzekering
8.Inshared
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 5.000,00
€ 1,92
Inshared reisverzekering