Kortlopende of een doorlopende verzekering voordeliger?

Bij de keuze voor het afsluiten van een kortlopende of doorlopende reisverzekering stelt de consument zich vaak de vraag wat nu voordeliger is. Maar het antwoord daarop hangt natuurlijk af van een combinatie van factoren. Het hangt er onder meer van af hoe lang men op vakantie gaat en of men een keer of vaker per jaar een reis maakt naar het buitenland. Dat is onder meer gebleken uit de onderzoeksresultaten van MoneyView.

Doorlopende reisverzekering

Uit het gehouden onderzoek is onder meer gebleken dat een gezin met kinderen voordeliger uit is met een doorlopende reisverzekering als er elk jaar minimaal twee weken vakantie wordt gehouden. Indien het een stel betreft zonder kinderen, dan geldt de totale vakantieduur van een maand voor het voordeel van het afsluiten van een doorlopende reisverzekering. Dat kan dan gaan om twee keer twee weken vakantie of een keer drie weken en een keer een week.

 

Kortlopende reisverzekering

Voor singles is het nog maar de vraag of een doorlopende reisverzekering loont. Voor de groep alleengaande reizigers geldt, dat er minimaal drie weken aaneengesloten een vakantie moet worden gehouden en nog een aparte vakantieweek om te profiteren van het voordeel van een doorlopende reisverzekering. In voorkomende situaties geldt voor hen dat een kortlopende reisverzekering voordeliger kan zijn. Maar er kan uiteraard ook voor het gemak worden gekozen, ook al valt de premie dan wat duurder uit. Het vergelijken van de premies van kortlopende en doorlopende reisverzekeringen kan concreet inzicht verschaffen in de verschillen.