Top tien tips voor het afsluiten

reisverzekering

Voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering zijn er tien praktische tips verzameld. Met deze tips is het eenvoudig om de beste doorlopende reisverzekering af te sluiten, waarbij je het hele jaar verzekerd bent tijdens reizen en vakanties voor diefstal van bagage of voor schade als gevolg van een ongeval. Het is aan te raden om de mogelijkheden bij diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Hier volgt de top tien van praktische tips voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering.

 

Tip 1: Profiteer van het voordeel van een doorlopende reisverzekering

Jij kunt profiteren van het voordeel van een doorlopende variant, waarbij je niet voor elk weekendje weg of vakantie een aparte reisverzekering hoeft af te sluiten. Zeker als je veel reizen online boekt, wordt nogal eens vergeten om een verzekering af te sluiten. Bij een doorlopende variant hoef je daar in elk geval niet meer om te denken. Een ander voordeel is dat deze in verhouding goedkoper zal zijn.

Tip 2: Is een doorlopende reisverzekering voor iedereen geschikt?

Als je maar één keer per jaar een weekje op vakantie gaat, is deze minder geschikt. Je kunt wel een doorlopende reisverzekering afsluiten zodra je twee keer per jaar op vakantie gaat en ook nog tussendoor wel eens een weekendje weg boekt.

Tip 3: Keuze voor Europadekking of werelddekking

Als je een echte wereldreiziger bent en veel buiten Europa reist, is het verstandig om werelddekking te kiezen. Overigens biedt verzekering met Europadekking niet alleen dekking voor landen in Europa, maar ook voor landen, zoals Tunesië, Syrië, Marokko en nog een aantal landen. Je kunt overigens vaak wel tussentijds de dekking wijzigen, zodat het aan te raden is om naar de mogelijkheden daarvoor te kijken indien noodzakelijk.

Tip 4: Moment van afsluiten

Zodra je weet dat je op reis gaat, kun je al een polis afsluiten. De aanvraag voor een verzekering zal natuurlijk eerst nog moeten worden verwerkt, zodat je ruim op tijd bent als je de polis van tevoren aanvraagt. Overigens zijn er ook mogelijk heden om d epolis direct bij aanvraag te laten ingaan, maar dat verschilt per aanbieder.

Tip 5: Geldigheid in Nederland

Bij het doorbrengen van een vakantie in Nederland geldt veelal dat de verzekering ook van toepassing is. Voor een dagje uit in eigen land, geldt dat deze niet van toepassing is.

Tip 6: Geld besparen

Er zijn diverse mogelijkheden om geld te besparen. Zo geven verzekeraard vaak een aantrekkelijke korting als er wordt gekozen voor een premiebetaling op jaarbasis of bij een automatische incasso. Korting kan ook verkregen worden als er meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar zijn ondergebracht. In dat geval is er vaak sprake van een pakketkorting. Geld besparen kan ook vooraf, door een goede vergelijking te maken tussen de premies van verschillende verzekeraar. Een andere tip is om op de uitgebreidheid van de dekking te letten en alleen aanvullende dekkingen te kiezen, die echt nodig zijn.

Tip 7: Een annuleringsverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van de polis is het ook mogelijk om een annuleringsverzekering te nemen. In een situatie waarin een vakantie geannuleerd moet worden kunnen de reiskosten vanuit de verzekering gedekt worden. Overigens gelden er wel specifieke voorwaarden voor het terugbetalen van een gedeelte van de reissom of van de gehele reissom. Een annuleringsverzekering kan wel handig zijn als er een dure reis wordt geboekt, die nog ver in de toekomst is gelegen.

Tip 8: Eigen risico

Vaak gaat het bij een claim om kleine bedragen tot 150 euro. Als er dan sprake is van een eigen risico, heb je weinig kans om nog geld te ontvangen van de verzekeraar bij dergelijke kleine geclaimde bedragen. Bovendien is er altijd sprake van een eigen risico per gebeurtenis., dus als er twee vervelende voorvallen gebeuren tijdens de vakantie, dan geldt het eigen risico ook twee keer.

Tip 9: Korte reisduur

Ten aanzien van een doorlopende reisverzekering geldt veelal dat de reisduur maximaal zestig vakantiedagen bedraagt. Als er langer wordt gereisd, kan een zogenaamde lang-op-reisverzekering uitkomst bieden. Kijk ook of er eventuele modules mogelijk zijn, zoals een module voor een studiereis of zakenreis.

Tip 10: Meeverzekeren medische kosten

In het buitenland zal de bestaande zorgverzekering een deel van de medische kosten kunnen dekken, maar bij een reisverzekering is het zeker aan te bevelen om een aanvullende dekking voor medische kosten af te sluiten als deze niet al standaard is inbegrepen.

ReviewsMeer..Bagage verzekerd bedragPremie p/mAfsluiten
1.Zelf
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
Tot 20% korting
informatie
€ 5.000,00
€ 1,39
Zelf reisverzekering
2.allianz-global-assistance
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 1.000,00
€ 1,75
allianz-global-assistance reisverzekering
3.anwb
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.000,00
€ 1,33

Centraal Beheer Achmea reisverzekering
4.Centraal Beheer Achmea
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 3,34
Centraal Beheer Achmea reisverzekering
5.unive
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 3.500,00
€ 1,87
unive reisverzekering
6.Nationale Nederlanden
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 2,23
nationale reisverzekering
7.aegon
Reisverzekering ★★★☆☆ 3
5 1
informatie
€ 3.000,00
€ 2,37
AegonReis reisverzekering
8.Inshared
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 5.000,00
€ 1,92
Inshared reisverzekering