Basis, Plus of Top bagagedekking bij Ohra reisverzekering

by Michael

ohraBij het afsluiten van een reisverzekering is het niet altijd mogelijk om keuze te maken voor de hoogte van de maximale vergoeding met betrekking tot de bagagedekking. Dat is bij het afsluiten van een Ohra reisverzekering wel het geval en biedt iedereen zelf de keuze om voor een Basis, Plus of Top dekking te kiezen. Als de bagage een beperkte waarde vertegenwoordigt, kan bijvoorbeeld voor Basis worden gekozen en ligt de waarde wat hoger, dan kunt u kiezen tussen Plus of Top. Verder wordt de gelegenheid geboden om de dekking zelf verder te bepalen door aanvullende modules te kiezen.

Basis, Plus of Top
De doorlopende reisverzekering van Ohra kent een basisdekking voor bagage, aansprakelijkheid voor vakantieverblijven en hulpverlening. De Ohra hulpdienst is 24 uur per dag bereikbaar en voor de bagage kan er een keuze worden gemaakt uit drie verschillende pakketten, namelijk Basis, Plus of Top. De hoogte van de premie van de poli zal afhankelijk zijn van het gekozen pakket.

Bij de keuze voor Basis wordt er ten aanzien van de reisbagage per persoon dekking geboden tot een bedrag van 1.250 euro. Bij de keuze voor Plus geldt dat er een hogere vergoeding wordt verstrekt tot maximaal 2.500 euro. Wie veel waardevolle spullen meeneemt of vakantie kan de keuze maken om voor Top te kiezen, waarbij de reisbagage per persoon van het reisgezelschap tot 5.000 euro is verzekerd.

Er gelden overigens bepaalde categorieën met spullen die een maximale vergoeding kennen. Ook hiervoor geldt dat de hoogte van de maximale vergoeding afhankelijk is van het gekozen pakket. Voor alle pakketten geldt dat er sprake is van een eigen risico.

Reisbagage
Er vallen veel verschillende spullen onder de noemer reisbagage bij de Ohra doorlopende reisverzekering. Naast kleding en toiletartikelen geldt dat ook kampeerspullen en reisdocumenten zijn verzekerd. Een beperkte vergoeding geldt onder meer voor sieraden muziekinstrumenten en tablets. Zaken die uitgesloten zijn van de reisbagage zijn onder meer antiek en brommers.

Aanvullende modules
Bij het afsluiten van een Ohra reisverzekering kan er voor een of meerdere aanvullende dekkingen worden gekozen. Een belangrijke dekking is bijvoorbeeld de module voor geneeskundige kosten, maar ook hulpverlening auto en motor als u bijvoorbeeld met de auto of motor op vakantie gaat. Daarnaast zijn er nog de modules die dekking bieden voor geld, ongevallen en annulering van de reis.

Het dekkingsgebied van de Ohra reisverzekering kan door de aanvrager zelf worden gekozen. Er kan een keuze voor een dekking in Europa of een geldigheid over de hele wereld worden gekozen. Wie op wintersport gaat, kan nog overwegen om een speciale wintersportdekking af te sluiten, waarbij er schade wordt verzekerd die specifiek door wintersportactiviteiten ontstaat.

Wie nog niet weet wat handiger is met betrekking tot het afsluiten van een Ohra doorlopende of kortlopen verzekering kan van de handige Keuzewijzer gebruikmaken. Die is op de website van de verzekeraar beschikbaar en daarna kan ook meteen een keuze worden gemaakt voor Basis, Plus of Top eventueel in combinatie met extra aanvullende dekkingen.

ReviewsMeer..Bagage verzekerd bedragPremie p/mAfsluiten
1.Zelf
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
Tot 20% korting
informatie
€ 5.000,00
€ 1,39
Zelf reisverzekering
2.allianz-global-assistance
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 1.000,00
€ 1,75
allianz-global-assistance reisverzekering
3.anwb
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.000,00
€ 1,33

Centraal Beheer Achmea reisverzekering
4.Centraal Beheer Achmea
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 3,34
Centraal Beheer Achmea reisverzekering
5.unive
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 3.500,00
€ 1,87
unive reisverzekering
6.Nationale Nederlanden
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 2,23
nationale reisverzekering
7.aegon
Reisverzekering ★★★☆☆ 3
5 1
informatie
€ 3.000,00
€ 2,37
AegonReis reisverzekering
8.Inshared
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 5.000,00
€ 1,92
Inshared reisverzekering

← vorige

volgende →