Kies de juiste dekking bij een reisverzekering

by Michael

dekking reispremieHet afsluiten van een reisverzekering is heel simpel en kan online geregeld worden, maar het is wel van belang om even de tijd te nemen en te kijken welke dekkingen er nodig zijn. De dekkingen kunnen bij de ene verzekeraar een andere vorm hebben dan bij de andere verzekeraar. Zo kan een basisdekking heel uitgebreid zijn inclusief dekking voor bijvoorbeeld wintersport en dient er bij een andere verzekeraar een aparte dekking voor wintersport te worden afgesloten. Het kost even tijd om de dekkingen bij verschillende verzekeraars te bekijken en te vergelijken, maar dan weet u wel dat u de beste reisverzekering afsluit die op uw situatie is afgestemd.

Belangrijkste dekking reisverzekering
Bij het afsluiten van een reisverzekering is de dekking voor medische kosten een van de belangrijkste dekkingen. Waarom? Omdat een ongeluk of ziekte in het buitenland grote kosten met zich mee kan brengen. Bijvoorbeeld als u in een privékliniek wordt opgenomen als u een been hebt gebroken en geopereerd moet worden.

Dat kan meer kosten in een privékliniek in het buitenland in vergelijking met de marktconforme tarieven in Nederland. Er wordt maar een vergoeding verstrekt vanuit de zorgverzekering tot het marktconforme tarief, zodat u de rest zelf moet betalen. Als u een dekking heeft voor medische kosten, dan worden deze kosten wel vergoed.

Dekking op basis van persoonlijke situatie
De persoonlijke situatie ten aanzien van het reizen en op vakantie gaan, verschilt bij een ieder. Daar waar de één ieder jaar op wintersport gaat, kan een ander elke zomer met de auto op vakantie gaan. Een combinatie daarvan is uiteraard ook mogelijk. Voor wintersporters geldt dat een dekking voor de wintersport kan worden afgesloten.

Let wel op, want de wintersportdekking houdt niet automatisch in dat er ook sprake is van een dekking voor medische kosten. Het kan bij een wintersportdekking bijvoorbeeld gaan over de wintersportuitrusting.

Op vakantie gaan met de auto en met pech onderweg ergens komen te staan zonder dat er hulp beschikbaar is, zal natuurlijk geen prettige ervaring zijn. Bij een reisverzekering kan de keuze worden gemaakt om daarvoor een dekking te nemen in de vorm van bijvoorbeeld pechhulp in het buitenland.

Dekking en premie
Uit een onderzoek is gebleken dat consumenten bij het afsluiten van een reisverzekering in eerste instantie vooral naar de premie kijken en of er een mogelijkheid bestaat om voor een pakketkorting in aanmerking te komen.

Er wordt bij het kijken naar de laagste premie echter vaak vergeten om de dekking goed te bekijken, zodat niet altijd de beste reisverzekering wordt afgesloten. Het is echter aan te raden om te beginnen met het kijken naar de dekking bij verschillende verzekeraars. Op basis daarvan kan een eerste selectie worden gemaakt, waarna alsnog naar de premie kan worden gekeken.

Het is belangrijker om goed verzekerd op reis te gaan, dan de goedkoopste reisverzekering af te sluiten om tijdens de vakantie in een noodsituatie tot de ontdekking te komen dat de polis niet voldoet. Dus eerst naar de dekking kijken en dan pas naar de premie.

ReviewsMeer..Bagage verzekerd bedragPremie p/mAfsluiten
1.Zelf
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
Tot 20% korting
informatie
€ 5.000,00
€ 1,39
Zelf reisverzekering
2.allianz-global-assistance
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 1.000,00
€ 1,75
allianz-global-assistance reisverzekering
3.anwb
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.000,00
€ 1,33

Centraal Beheer Achmea reisverzekering
4.Centraal Beheer Achmea
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 3,34
Centraal Beheer Achmea reisverzekering
5.unive
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 3.500,00
€ 1,87
unive reisverzekering
6.Nationale Nederlanden
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 2,23
nationale reisverzekering
7.aegon
Reisverzekering ★★★☆☆ 3
5 1
informatie
€ 3.000,00
€ 2,37
AegonReis reisverzekering
8.Inshared
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 5.000,00
€ 1,92
Inshared reisverzekering

← vorige

volgende →