Nationale Nederlanden reisverzekering met aanvullende dekking voor 1 reis

by Michael

nn reisHet is bij het verzekeren van de vakantie mogelijk om een basisdekking te nemen en daarnaast voor aanvullende modules te kiezen. Nationale Nederlanden biedt bij het afsluiten van een reisverzekering uiteraard deze optie ook, maar wel met een unieke mogelijkheid. Zo wordt namelijk bij een doorlopende reisverzekering de gelegenheid geboden om aanvullende dekkingen af te sluiten voor één reis. Zo hoeft de verzekerde in de zomer niet voor een aanvullende dekking voor wintersport te kiezen, maar kan er voor de wintersportvakantie in de winter wel voor deze optie van een wintersportdekking worden gekozen.

Aanvullende dekkingen
Er worden bij de doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden verschillende aanvullende dekkingen aangeboden. Het is een prettige bijkomstigheid dat er bepaalde dekkingen zijn die specifiek voor één reis kunnen worden afgesloten. Het voorbeeld van de wintersportdekking was al even aangehaald, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om voor een werelddekking te kiezen als er een wereldreis wordt gemaakt. De aanvullende werelddekking hoeft dan geen doorlopend karakter te hebben als andere reizen alleen maar binnen Europa plaatsvinden.

Medische kosten is een voorbeeld van een aanvullende dekking, waarvan wordt aangeraden om deze wel een doorlopend karakter te laten hebben. De medische kosten die buiten de basisverzekering of aanvullende zorgverzekering vallen, komen namelijk voor een vergoeding in aanmerking. De wintersportdekking kan uiteraard worden afgesloten als men op wintersport gaat. Verder is er een aanvullende dekking in de vorm van reisrechtsbijstand en daarop kan een beroep worden gedaan indien er sprake is van een juridisch conflict dat op de reis betrekking heeft.

Wie met de auto op vakantie gaat, kan de keuze maken om voor automobilistenhulp als aanvullende dekking te kiezen. Dat hoeft natuurlijk niet als dat al via een andere manier is geregeld. Tot slot biedt de aanvullende dekking annulering de gelegenheid om kosten vergoed te krijgen die gemaakt worden in verband met het niet doorgaan van een reis of als de vakantie onderbroken moet worden.

Standaard verzekerd

Wie een doorlopende reisverzekering bij Nationale Nederlanden afsluit is standaard voor diverse zaken verzekerd. Bijvoorbeeld met de dekking bagage tot een bedrag van 2.500 euro per reis en per verzekerde. De reisverzekering biedt ook dekking voor schade aan het vakantieverblijf tot 1.000 euro per vakantie. Geld valt eveneens onder de dekking van de reisverzekering en is verzekerd tot 250 euro per verzekerde per reis tot maximaal 750 euro.

Verder is ook de hulpverlening standaard verzekerd en is er in dat kader een dekking voor buitengewone kosten, zoals extra verblijfskosten of kosten die gemaakt worden in verband met de terugkeer naar huis als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval.

De doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden biedt een prima dekking met de unieke mogelijkheid van het afsluiten van een aanvullende dekking voor een enkele reis. De reisverzekering is ook van toepassing op vakanties en weekendjes weg in Nederland, maar dan dient er wel sprake te zijn van een betaalde overnachting. Logeren bij familie of vrienden in Nederland valt niet onder de strekking van deze dekking.

← vorige

volgende →