Reisgenoten meeverzekeren met FBTO doorlopende reisverzekering

by Michael

fbto reisverzekeringHet is bij veel verzekeraars mogelijk om het gezin mee te verzekeren op de polis, maar bij FBTO is het ook mogelijk om andere reisgenoten mee te verzekeren op de doorlopende reisverzekering. Dat is een uniek element en biedt voor veel mensen uitkomst. Bijvoorbeeld als opa of oma meegaat op reis of als er vrienden of vriendinnen van de kinderen meegaan op vakantie en onderdeel uitmaken van het reisgezelschap. Er zijn verschillende mogelijkheden om reisgenoten mee te verzekeren, zodat altijd de beste polis kan worden afgesloten om met iedere vakantie goed verzekerd op reis te gaan.

Reisverzekering voor 1 persoon
Het is uiteraard mogelijk om een reisverzekering voor 1 persoon af te sluiten. Dat is ideaal voor personen die vaak alleen op vakantie gaan en geen onderdeel uitmaken van een reisgezelschap. De polis is in dit geval dan ook alleen geldig voor de verzekerde die op de verzekering staat vermeld.

Reisverzekering voor 2 personen
Partners die met elkaar op vakantie gaan, kunnen de keuze maken om een reisverzekering voor 2 personen af te sluiten. Het is bij deze polis echter ook mogelijk om met iemand anders op vakantie te gaan dan de partner, bijvoorbeeld een vriend of vriendin. In dat geval is de betreffende vriend of vriend meeverzekerd via de FBTO doorlopende reisverzekering. Het is dus mogelijk een andere reisgenoot mee te nemen die verzekerd is voor zover het reisgezelschap niet uit meer dan 2 personen bestaat.

Reisverzekering voor gezin
Een FBTO reisverzekering voor het gezin biedt de meest uitgebreide mogelijkheden om verzekerd op reis te gaan. De reisverzekering biedt dekking voor het hele gezin dat op hetzelfde adres woont, maar er kunnen maximaal vier extra reisgenoten worden meeverzekerd op de polis.

Basispakket van de polis
Het basispakket biedt een prima dekking voor het verzekeren van de reis. Zo wordt er schade vergoed die ontstaat aan de reisbagage of als deze verloren is gegaan of gestolen. Daarnaast kan er een beroep gedaan worden op persoonlijkheid hulpverlening en zijn documenten meeverzekering. Ook wordt een vergoeding verstrekt met betrekking tot aansprakelijkheid voor schade.

Voor de reisbagage geldt dat er maximaal 2.500 euro per persoon wordt vergoed en per polis geldt een maximaal bedrag van 7.500 euro. Er is sprake van een eigen risico per gebeurtenis van 100 euro per polis. Contant geld valt buiten de dekking. Voor een aantal artikelen geldt per reis een maximaal bedrag. Zo zijn contactlenzen en brillen tot 250 euro per vakantie verzekerd en is dat bedrag voor fietsen vastgesteld op 500 euro. Tenten maken overigens onderdeel uit van de bagage,

Met betrekking tot de persoonlijke hulpverlening geldt dat er hulp kan worden verkregen via de Alarmcentrale. Bijvoorbeeld als het niet meer mogelijk is om vanaf de vakantiebestemming naar huis te rijden. Er wordt dan voor een bestuurder gezorgd. Verder kunnen er medicijnen en hulpmiddelen worden opgestuurd. De kosten van de aanschaf van medicijnen en hulpmiddelen vallen niet onder de vergoeding.

De premie van de FBTO doorlopende reisverzekering is eenvoudig te berekenen via de website van de verzekeraar.

ReviewsMeer..Bagage verzekerd bedragPremie p/mAfsluiten
1.Zelf
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
Tot 20% korting
informatie
€ 5.000,00
€ 1,39
Zelf reisverzekering
2.allianz-global-assistance
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 1.000,00
€ 1,75
allianz-global-assistance reisverzekering
3.anwb
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.000,00
€ 1,33

Centraal Beheer Achmea reisverzekering
4.Centraal Beheer Achmea
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 3,34
Centraal Beheer Achmea reisverzekering
5.unive
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 3.500,00
€ 1,87
unive reisverzekering
6.Nationale Nederlanden
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 2,23
nationale reisverzekering
7.aegon
Reisverzekering ★★★☆☆ 3
5 1
informatie
€ 3.000,00
€ 2,37
AegonReis reisverzekering
8.Inshared
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 5.000,00
€ 1,92
Inshared reisverzekering

← vorige

volgende →