Vrije keuze bij afsluiten Aegon doorlopende reisverzekering

by Michael

aegonEr is onlangs een onderzoek uitgevoerd door de Stichting toetsing verzekeraars, waaruit is gebleken dat verzekeraars die reisverzekeringen aanbieden niet altijd transparant zijn ten aanzien van de dekkingen. Dat is bij Aegon in elk geval niet zo, want bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering wordt er volledige transparantie geboden over de basisdekking en over de vrije keuze ten aanzien van de aanvullende dekkingen. Er wordt duidelijke informatie verstrekt over de inhoud van de basisdekking en vanaf welk moment de reisverzekering van toepassing is. Bovendien kent de Aegon doorlopende reisverzekering een gunstige premie met een vanaf premie van 2,37 euro per maand.

Doorlopend verzekerd op vakantie
Het is prettig om doorlopend verzekerd op vakantie te gaan en de vrije keuze te hebben ten aanzien van aanvullende dekkingen. De doorlopende polis van Aegon verzekert de bagage en kostbaarheden tijdens de vakantie. Iedere trip, weekend weg, vakantie of langere reis tot maximaal 180 dagen is verzekerd vanaf het moment dat de verzekerde de deur van de woning achter zich dichttrekt om aan de reis te beginnen. Standaard wordt er gedurende 24 uur per dag service geboden en kan er een beroep worden gedaan op de hulpverlening.

Vrije keuze voor aanvullende dekkingen
De doorlopende reisverzekering van Aegon kent een basisdekking en die lijkt beperkt te zijn, maar dat komt doordat iedereen weer andere wensen heeft en er voor iedere verzekerde weer een andere situatie van toepassing is. Zo zijn er verzekerden die niet buiten Europa op vakantie gaan en een werelddekking in de basisdekking zou in dat geval overbodig zijn. Dat geldt ook voor de dekking van vervangend vervoer voor pech als men niet eens met de auto op vakantie gaat. De vrije keuze stelt iedereen in staat om de meest ideale doorlopende reisverzekering bij Aegon af te sluiten.

Er kan voor de aanvullende werelddekking worden gekozen als de verzekerde buiten Europa op vakantie gaat. Een dekking voor medische kosten is aan te raden voor iedereen en biedt dekking voor medische kosten in het buitenland, bijvoorbeeld indien er een bezoek aan een arts moet worden gebracht of als er sprake is van opname in het ziekenhuis. Ook de kosten voor repatriëring vallen onder deze dekking. De Nederlandse zorgverzekering voorziet niet standaard in een volledige vergoeding voor medische kosten in het buitenland, maar slechts tot aan het bedrag dat marktconform is in Nederland. Dat is ook de belangrijkste reden om wel voor een dekking voor medische kosten te kiezen.

Een andere aanvullende dekking waarvoor een vrije keuze wordt geboden, is de dekking voor contact geld tot een bedrag van 500 euro per reis. Indien de auto het vervoermiddel is tijdens de vakantie, dan wordt aangeraden om voor de aanvullende dekking vervangend vervoer bij pech onderweg te kiezen. Tot slot kan nog de vrije keuze worden gemaakt om een annuleringsdekking af te sluiten. Er wordt dekking geboden tot 2.500 euro per persoon of tot 5.000 euro per gezin. De premie van de Aegon doorlopende reisverzekering kan op de website van deze verzekeraar worden verzekerd.

ReviewsMeer..Bagage verzekerd bedragPremie p/mAfsluiten
1.Zelf
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
Tot 20% korting
informatie
€ 5.000,00
€ 1,39
Zelf reisverzekering
2.allianz-global-assistance
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 1.000,00
€ 1,75
allianz-global-assistance reisverzekering
3.anwb
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.000,00
€ 1,33

Centraal Beheer Achmea reisverzekering
4.Centraal Beheer Achmea
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 3,34
Centraal Beheer Achmea reisverzekering
5.unive
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 3.500,00
€ 1,87
unive reisverzekering
6.Nationale Nederlanden
Reisverzekering ★★★★★ 5
5 1
informatie
€ 2.500,00
€ 2,23
nationale reisverzekering
7.aegon
Reisverzekering ★★★☆☆ 3
5 1
informatie
€ 3.000,00
€ 2,37
AegonReis reisverzekering
8.Inshared
Reisverzekering ★★★★☆ 4
5 1
informatie
€ 5.000,00
€ 1,92
Inshared reisverzekering

← vorige

volgende →