Uitvaartverzekering

Bekijk hier onze actuele uitvaartverzekering top 5. Een uitvaart is kostbaar en het is verstandig om u direct te verzekeren zodat u nabestaanden niet met grote onvoorziene kosten achterblijven. Hier vindt u de meest voordelige uitvaartverzekeringen:

PolisvoorwaardenKlant cijferMeer..Premie
1.Insharedinshared8,2informatieInboedelverzekering
2.OHRAOHRA8,2informatieInboedelverzekering
3.univeunive8,2informatieInboedelverzekering
4.
FBTOFBTO9informatieInboedelverzekering
5.nationale nederlandennationale nederlanden8,6informatieInboedelverzekering
6.Centraal Beheer AchmeaCentraal Beheer Achmea8,3informatieInboedelverzekering
7.aegonhema8informatieInboedelverzekering
8.zekurzekur7informatieInboedelverzekering
9.ZelfZelf8informatieInboedelverzekering

In deze vergelijking voor uitvaartverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies: Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Vergelijken
Mensen vinden het niet prettig om na te denken over een uitvaart na het overlijden, maar het is toch wel even belangrijk om daar even bij stil te staan. Een uitvaart kost namelijk geld en een begrafenis kost meer geld als een crematie. Als er geen geld gereserveerd is voor een uitvaart en er is geen uitvaartverzekering afgesloten, komen de financiële gevolgen voor het regelen van de begrafenis of crematie op de schouders van de nabestaanden terecht. Alle reden dus om even de mogelijkheden te bekijken, die er zijn op het gebied van de uitvaartverzekering.

Dekking uitvaartverzekering
Een uitvaartverzekering wordt afgesloten om daarmee dekking te bieden aan de kosten van een uitvaart. Een uitvaart, hoe bescheiden ook, kost altijd geld en dan gaat het om duizenden euro’s. Als er een uitvaartverzekering is afgesloten, dan worden daarmee de kosten gedekt. De verzekerde kan zelf besluiten of de uitvaart bescheiden of groots moet worden en daar het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering op afstemmen. Bij de uitvaartverzekering worden er twee hoofdvarianten onderscheiden, namelijk de uitvaartverzekering in natura en de zogenoemde kapitaal uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering in natura
De uitvaartverzekering in natura biedt na het overlijden van de verzekerde dekking voor te leveren diensten. Dat betekent dus dat er geen geld wordt uitgekeerd, maar dat de nabestaanden in overleg en naar eigen voorkeur diensten van de verzekeraar kunnen kiezen, die betrekking hebben op de uitvaart tot aan het verzekerde bedrag. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor de dienst van het plaatsen van een rouwadvertentie of voor het gebruik van volgauto’s.

Kapitaal uitvaartverzekering
De kapitaal uitvaartverzekering zal in tegenstelling tot de uitvaartverzekering in natura wel het verzekerde bedrag aan de nabestaanden ter beschikking stellen. Met dit bedrag kunnen de nabestaanden dan zelf diensten inkopen van de verzekeraar, variërend van vervoer naar het rouwcentrum als de opbaring en van de uitvaartdienst tot het regelen van de koffiekamer. Naast deze typen uitvaartverzekeringen is het ook mogelijk om voor een combinatie van beiden te kiezen en deze onder te brengen in één uitvaartverzekering.

Hoe wordt vergeleken:
Wij proberen het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken om een uitvaartverzekering te kiezen. Dat doen wij o.a. door gebruik te maken van de beschikbare ijkgegevens. U ziet bij ons altijd de laagst mogelijke premie weergegeven. Hierdoor krijgt u snel een beeld welke aanbieder het meest gunstige aanbod heeft. De premies kunnen uiteraard afwijken van uw eigen situatie. U kunt de premie voor uw eigen situatie berekenen op de site van de verzekeraar zelf. U komt daar door op “bereken premie”” te drukken.

Wat past bij u?

De premies voor een uitvaartpolis zijn niet extreem hoog in vergelijking met die van andere noodzakelijke verzekeringen. Het is dan ook eerder aan te raden om eerst na te gaan wat het beste bij u past. Indien u daarbij het liefst voor een zo goedkoop mogelijk optie kiest, kunt u op basis van de beste verzekeringen voor de uitvaart die bij u passen alsnog een keuze maken voor een voordelige polis. Iedere uitvaartverzekeraar hanteert eigen voorwaarden en dekkingen. Daar horen voordelen en nadelen bij. Het is altijd aan te raden om uw persoonlijke wensen voor de uitvaart als uitgangspunt te nemen.

Er kan hier dan ook niet gesproken worden over de beste uitvaartverzekeraar, want elke persoonlijke situatie kent weer andere voorkeuren. Wij hebben overigens wel een overzicht samengesteld met de meest gekozen uitvaartpolissen. U kunt bij deze aanbieders een kijkje nemen en ontdekken of datgene wat geboden wordt ook bij u past. Verder verstrekken wij als verzekeringsplatform algemene informatie over de uitvaart, Bijvoorbeeld wat de kosten zijn of wat een verzekering op basis van dienstverlening betekent. Over het algemeen is een uitvaartverzekering een verzekering die voor de lange termijn wordt aangegaan. Dat is des te meer een reden om vooral de tijd te nemen en op uw gemak de vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders van uitvaartpolissen.

Hoe de vergelijking maken?

Een goede manier om een vergelijking te maken, is door eerst te bepalen welk type polis het beste bij u past. Is dat de naturapolis, waarbij na het overlijden diensten worden geleverd? Of is dat de kapitaal uitvaartpolis waarbij het verzekerde bedrag na het overlijden aan de nabestaanden beschikbaar wordt gesteld? Als u deze keuze heeft gemaakt, kunt u vervolgens de aanbieders die de gewenste polis aanbieden vergelijken. Naast het maken van een vergelijking op basis van de dekking en voorwaarden kan er nog een ander aspect een rol spelen. Het gevoel is namelijk eveneens van belang.

Bij de ene uitvaartverzekeraar zal er namelijk sprake zijn van een gevoel dat bij de andere verzekeraar in mindere mate aanwezig kan zijn. Dat kan bijvoorbeeld komen door de uitstraling van de verzekeraar, maar ook door de manier waarop u aangesproken wordt. Als er bijvoorbeeld twee aanbieders zijn die beiden een dekking hebben waar u zich in kunt vinden, dan kunt u rekening houden met uw voorkeur voor de service die u verwacht. De premies liggen zoals eerder gezegd niet veel uiteen.

Bovendien kan de premie uiteraard ook afgestemd zijn op de dekking. Het is dan ook niet aan te raden om in dit geval eerst naar de premie te kijken, maar naar de overige belangrijke aspecten. Het is namelijk het beste als uw uitvaart verzekerd wordt op basis van de voorkeuren die u heeft. De persoonlijke premie is uiteraard te berekenen, zodat u weet waar u aan toe bent als u voor een bepaalde uitvaartverzekeraar kiest. Indien u niet direct een besluit wenst te nemen, kunt u het altijd even laten rusten om op een later moment een keuze te maken.

Nuvema uitvaartverzekering heeft een onderzoek gedaan naar ongepast gedrag op een uitvaart. Daaruit is naar voren gekomen dat een meerderheid van de respondenten het echt niet vindt kunnen dat er tijdens een crematie of een begrafenis ruzie wordt gemaakt. Ruzie […]


Lees meer >>

Onlangs is er een Algemene Vergadering geweest van coöperatie DELA en daar is besloten om een premieverhoging voor DELA Uitvaartplan in te voeren. De verhoging van de premie voor de uitvaartverzekering gaat in per 1 januari 2016 en heeft te […]


Lees meer >>

Uitvaartverzekeraar Yarden heeft in de maand mei de eerste natuurbegraafplaats in de Randstand geopend op Begraafplaats en Crematorium IJsselhof in Gouda. Er wordt steeds vaker naar alternatieven voor een laatste rustplaats gezocht in plaats van op een standaard kerkhof te […]


Lees meer >>

DELA is als uitvaartverzekeraar een nieuw initiatief gestart om iedereen in Nederland te inspireren met het motto ‘Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat’. Dit initiatief is een vervolg van de succesvolle actie met het motto ‘Waarom wachten met […]


Lees meer >>

In de afgelopen winter zijn er meer uitvaartverzekeringen tot uitkering gekomen in vergelijking met een jaar ervoor. Dat komt doordat er meer personen zijn overleden en daarbij is er vooral een stijging waar te nemen in de groep mensen die […]


Lees meer >>