Uitvaartverzekeringen vergelijken

Uitvaart-
verzekeringen
vergelijken

Verzekeraar van de maand

PrijsMeer
yarden € 7,94
maandelijks
INFORMATIE

Bekijk hier onze actuele uitvaartverzekering top 5. Een uitvaart is kostbaar en het is verstandig om u direct te verzekeren zodat uw nabestaanden niet met grote onvoorziene kosten achterblijven. Hier vindt u de meest voordelige uitvaartverzekeringen.

De meest voordelige uitvaartverzekeringen

PolisvoorwaardenMeerUitkeringJaarpremie T85 vanaf:Premie
yarden 8,9 informatie € 8.000,- € 7,94
dela 8,5 informatie € 8.750,- € 7,97
monuta 8,4 informatie € 8.500,- € 8,15
ardanta 8,2 informatie € 8.000,- € 8,33
pcuitvaart 8.3 informatie € 8.000,- € 8,34

In deze vergelijking voor uitvaartverzekeringen vergelijken wij alle bekende aanbieders waarvan wij productinformatie hebben. Van deze partijen zijn wij op de hoogte van de meest actuele voorwaarden en premies. Klik de link voor meer informatie over onze werkwijze.

Vergelijken

Mensen vinden het niet prettig om na te denken over een uitvaart na het overlijden, maar het is toch wel even belangrijk om daar even bij stil te staan. Een uitvaart kost namelijk geld en een begrafenis kost meer geld als een crematie. Als er geen geld gereserveerd is voor een uitvaart en er is geen uitvaartverzekering afgesloten, komen de financiële gevolgen voor het regelen van de begrafenis of crematie op de schouders van de nabestaanden terecht. Alle reden dus om even de mogelijkheden te bekijken, die er zijn op het gebied van de uitvaartverzekering.

Dekking uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering wordt afgesloten om daarmee dekking te bieden aan de kosten van een uitvaart. Een uitvaart, hoe bescheiden ook, kost altijd geld en dan gaat het om duizenden euro’s. Als er een uitvaartverzekering is afgesloten, dan worden daarmee de kosten gedekt. De verzekerde kan zelf besluiten of de uitvaart bescheiden of groots moet worden en daar het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering op afstemmen. Bij de uitvaartverzekering worden er twee hoofdvarianten onderscheiden, namelijk de uitvaartverzekering in natura en de zogenoemde kapitaal uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering in natura

De uitvaartverzekering in natura biedt na het overlijden van de verzekerde dekking voor te leveren diensten. Dat betekent dus dat er geen geld wordt uitgekeerd, maar dat de nabestaanden in overleg en naar eigen voorkeur diensten van de verzekeraar kunnen kiezen, die betrekking hebben op de uitvaart tot aan het verzekerde bedrag. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor de dienst van het plaatsen van een rouwadvertentie of voor het gebruik van volgauto’s.

Kapitaal uitvaartverzekering

De kapitaal uitvaartverzekering zal in tegenstelling tot de uitvaartverzekering in natura wel het verzekerde bedrag aan de nabestaanden ter beschikking stellen. Met dit bedrag kunnen de nabestaanden dan zelf diensten inkopen van de verzekeraar, variërend van vervoer naar het rouwcentrum als de opbaring en van de uitvaartdienst tot het regelen van de koffiekamer. Naast deze typen uitvaartverzekeringen is het ook mogelijk om voor een combinatie van beiden te kiezen en deze onder te brengen in één uitvaartverzekering.

Hoe worden de verzekeringen vergeleken

Wij proberen het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken om een uitvaartverzekering te kiezen. Dat doen wij o.a. door gebruik te maken van de beschikbare ijkgegevens. U ziet bij ons altijd de laagst mogelijke premie weergegeven. Hierdoor krijgt u snel een beeld welke aanbieder het meest gunstige aanbod heeft. De premies kunnen uiteraard afwijken van uw eigen situatie. U kunt de premie voor uw eigen situatie berekenen op de site van de verzekeraar zelf. U komt daar door op “bereken premie”” te drukken.

Wat past bij uw
wensen?

De premies voor een uitvaartpolis zijn niet extreem hoog in vergelijking met die van andere noodzakelijke verzekeringen. Het is dan ook eerder aan te raden om eerst na te gaan wat het beste bij u past. Indien u daarbij het liefst voor een zo goedkoop mogelijk optie kiest, kunt u op basis van de beste verzekeringen voor de uitvaart die bij u passen alsnog een keuze maken voor een voordelige polis. Iedere uitvaartverzekeraar hanteert eigen voorwaarden en dekkingen. Daar horen voordelen en nadelen bij.

Lees meer

Hoe de vergelijking maken?

Een goede manier om een vergelijking te maken, is door eerst te bepalen welk type polis het beste bij u past. Is dat de naturapolis, waarbij na het overlijden diensten worden geleverd? Of is dat de kapitaal uitvaartpolis waarbij het verzekerde bedrag na het overlijden aan de nabestaanden beschikbaar wordt gesteld? Als u deze keuze heeft gemaakt, kunt u vervolgens de aanbieders die de gewenste polis aanbieden vergelijken. Naast het maken van een vergelijking op basis van de dekking en voorwaarden kan er nog een ander aspect een rol spelen.

Lees meer

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

uitvaartverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima

uitvaartverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies
- Jan

Prima geregeld

uitvaartverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Henk