Axent uitvaartverzekering

Axent uitvaartverzekering

De Axent uitvaartverzekering laat mensen de keuze om nabestaanden de gelegenheid te geven zelf te bepalen aan welke diensten het verzekerd bedrag wordt besteed. Dat is een voordeel, want het maken van keuzes op dit voor later is lastig. Niet in de laatste plaats doordat wensen in de loop der tijd kunnen veranderen en ook doordat een uitvaartverzorging in de toekomst wellicht op een geheel andere wijze wordt ingevuld als nu het geval is. Bij het afsluiten van een Axent uitvaartverzekering is er dan ook sprake van een kapitaalpolis. Deze polis staat ook wel bekend als uitvaartkostenverzekering en als kapitaalverzekering.

 

• Verzekerd bedrag tot 15.000 euro
• Vrije besteding
• Gratis dekking voor kinderen
• Dekking bij terminale ziekte
• Een van de laagste premies

Dekking van de uitvaartkostenverzekering

Met een Axent uitvaartverzekering wordt dekking geboden voor de uitvaart van de verzekerde, waarbij de nabestaanden in de gelegenheid worden gesteld om de kosten vanuit de dekking van de verzekering te kunnen voldoen. Er wordt geld uitgekeerd en daarmee wordt dan ook de vrijheid geboden om de nabestaanden invulling te laten geven aan de uitvaart.

Een van de voordelen van deze uitvaartverzekering is, dat kinderen in de leeftijd tot en met 17 jaar gratis op de kapitaalpolis zijn meeverzekerd. Zodra de leeftijd van 18 jaar wordt behaald, verloopt de dekking voor het kind automatisch.

Gezondheidsverklaring

Voor het afsluiten van een Axent uitvaartverzekering is er een gezondheidsverklaring nodig. Er dienen een aantal vragen te worden ingevuld en op basis daarvan kan de verzekeraar de aanvrager onder normale voorwaarden accepteren als er geen bijzonderheden zijn. De medische gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn alleen beschikbaar voor de medisch adviseur.

Voorschot bij terminale ziekte

Wie een Axent uitvaartverzekering heeft afgesloten en geconfronteerd wordt met een terminale ziekte, heeft de mogelijkheid om een verzoek tot het uitkeren van een voorschot in te dienen. De verzekerde heeft zelf de keuze om de hoogte van het voorschot te bepalen, waarbij er minimaal een bedrag van 3.000 euro van het verzekerde bedrag moet resteren. Voor het aanvragen van een voorschot om reden van terminale ziekte zal deze diagnose door een gecertificeerd arts moeten worden vastgesteld.

Online Axent uitvaartverzekering afsluiten

Axent biedt de gelegenheid om online de premie te berekenen en de uitvaartverzekering online af te sluiten. Bij het invullen van de vragen kan er direct een keuze worden gemaakt voor begraven of cremeren als verzekerde het bedrag nog niet weet wat de uitvaart moet kosten. Wie op dit moment nog geen voorkeur heeft voor begraven of cremeren kan de derde optie selecteren.

 

Als de kosten van de uitvaart bekend zijn, dan kan het bedrag en de leeftijd van de verzekerde worden ingevuld en wordt de premie van de Axent uitvaartverzekering direct in beeld getoond. Vervolgens wordt ook gelijk de gelegenheid geboden om de uitvaartpolis meteen online af te sluiten.

 

Na het online afsluiten van de Axent uitvaartverzekering gaat de dekking direct in, waarbij de eerste premie de maand erop betaald dient te worden. Er wordt bij het online afsluiten gelijk een polisnummer toegekend en via de mail een bevestiging verzonden.

De meest voordelige Uitvaartverzekeringen

PolisvoorwaardenMeerUitkeringJaarpremie T85 vanaf:Premie
yarden 8,9 informatie € 8.000,- € 7,94
dela 8,5 informatie € 8.750,- € 7,97
monuta 8,4 informatie € 8.500,- € 8,15
ardanta 8,2 informatie € 8.000,- € 8,33
pcuitvaart 8.3 informatie € 8.000,- € 8,34

Nieuws

  • In de afgelopen winter zijn er meer uitvaartverzekeringen tot uitkering gekomen in vergelijking met een jaar ervoor. Dat komt doordat er meer personen zijn overleden en daarbij is er vooral

  • DELA is als uitvaartverzekeraar een nieuw initiatief gestart om iedereen in Nederland te inspireren met het motto ‘Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat’. Dit initiatief is een vervol

Beoordelingen van onze klanten

Goede rechtsbijstand

uitvaartverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima

uitvaartverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies
- Jan

Prima geregeld

uitvaartverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld.
- Henk