Aanvullende verzekering afsluiten

“Is het mogelijk om tijdens het kalenderjaar een aanvullende verzekering af te sluiten?”

Jaarlijks is er een bepaalde periode waarin de zorgverzekering opgezegd kan worden en een nieuwe worden afgesloten bij een andere verzekeraar. Halverwege november worden de premies en nieuwe polissen bekendgemaakt en dan start ook de overstapperiode.

Die periode wordt ook wel het zorgseizoen genoemd, want dan hebben de verzekerden tot 31 december de tijd om de zorgverzekering op te zeggen en naar een andere verzekeraar over te stappen. Dat laatst moet dan weer voor 1 februari van het volgende jaar gebeuren.

Aanvullende verzekering

De bovengenoemde periode is niet van toepassing op de aanvullende zorgverzekeringen. De verzekeraars mogen namelijk zelf bepalen of zij de klanten de mogelijkheid willen bieden om gedurende het jaar een aanvullende verzekering te nemen. De verzekeraars volgen echter wel vaak de periode van het zorgseizoen, zodat het raadzaam is de polisvoorwaarden te bekijken.

Er geldt geen acceptatieplicht voor aanvullende dekkingen, zodat altijd aangeraden wordt om op tijd een aanvraag in te dienen. Wie dan geweigerd wordt, heeft nog tijd om op zoek te gaan naar een andere verzekeraar. Iedereen heeft de mogelijkheid om de basisverzekering bij de ene verzekeraar en de aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar onder te brengen.

Populaire zorgverzekeringen

De meest voordelige Uitvaartverzekeringen

Vrije Zorg Recenties Eigen risico €385 Eigen risico €885 Premie
zilverenkruis Klantcijfer: 7.8 PREMIE
OHRA Klantcijfer: 8.5 PREMIE
unive Klantcijfer: 8.1 PREMIE
united customers Klantcijfer: 7.9 PREMIE
Ditzo Klantcijfer: 8.0 PREMIE
czdirect Klantcijfer: 8.0 PREMIE
DeFriesland Klantcijfer: 8.1 PREMIE
hema Klantcijfer: 8.0 PREMIE

Nieuws

  • In de afgelopen winter zijn er meer uitvaartverzekeringen tot uitkering gekomen in vergelijking met een jaar ervoor. Dat komt doordat er meer personen zijn overleden en daarbij is er vooral

  • DELA is als uitvaartverzekeraar een nieuw initiatief gestart om iedereen in Nederland te inspireren met het motto ‘Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat’. Dit initiatief is een vervol

Beoordelingen van onze klanten

geen ceo

★☆☆☆☆
1 5 1
ik ben geen ceo meer van mcaffee,