Verzekering jongeren

“Wat is een goede zorgverzekering voor jongeren?”

Er kan niet gesteld worden dat er één specifieke zorgverzekering voor jongeren is, want dat is namelijk afhankelijk van de individuele situatie. Jongeren kunnen wel met een aantal aspecten rekening houden bij de keuze voor een zorgverzekering.

Speciale zorgverzekering jongeren
Er zijn voor jongeren standaard zorgverzekering beschikbaar, maar het is ook mogelijk om een speciale zorgverzekering voor jongeren af te sluiten. De zorgverzekeraars met een speciale basisverzekering voor jongeren stellen de premie lager vast. Dat komt mede doordat de doelgroep jongeren minder gebruikmaakt van de zorg in verhouding tot de ouderen.

Aanvullende zorgverzekering jongeren
Ook op het gebied van aanvullende zorgverzekeringen zijn er speciale mogelijkheden voor jongeren. Het voordeel is, dat het pakket van vergoedingen is afgestemd op de leeftijd en dus op de zorgbehoefte. Daarbij kan er gedacht worden aan vaccinaties voor reizen naar het buitenland en de vergoeding voor anticonceptie.

Het is bij de keuze voor een zorgverzekering jongeren aan te raden om naar de eigen behoefte aan zorg te kijken. Waar wordt wellicht gebruik van gemaakt? Vergelijk de zorgverzekeringen voor jongeren met elkaar en let daarbij niet alleen op de dekking, maar natuurlijk ook op de hoogte van de premie. Overigens is het ook aan te raden om de standaard zorgverzekeringen in de vergelijking mee te nemen, want dat kan in bepaalde situaties nog voordeliger zijn.

Goedkope jongeren zorgverzekering
Wat voor jongeren ook een goedkope zorgverzekering kan zijn, is de collectieve zorgverzekering. Die kan via een collectief, zoals via de universiteit of hogeschool worden afgesloten, waarbij er standaard geprofiteerd kan worden van een lagere premie. Het collectief bedingt bij de zorgverzekeraar dan namelijk een korting op de premie van de zorgverzekering.

 

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life