5 tips voor de goedkoopste zorgverzekering

zorgverzekering afsluiten tipsIn deze laatste dagen van het jaar zijn er veel consumenten die nog van de mogelijkheid gebruikmaken om te kijken of het overstappen van zorgverzekeraar zinvol is en geld kan besparen. Om een goede keuze te kunnen maken, kan er met meerdere aspecten rekening gehouden worden. Er zijn dit jaar nog meer verschillen te ontdekken tussen de zorgverzekeraars en ook zijn er nog meer mogelijkheden om alleen al een basisverzekering te vinden. Hieronder zullen 5 tips voor de goedkoopste  zorgverzekering worden gegeven, zodat met het volgen van de tips de perfecte vergelijking kan worden gemaakt en de beste zorgpolis voor 2015 kan worden afgesloten.

Budgetpolis als goedkoopste basisverzekering
Bij het zoeken naar de beste zorgpolis kan als eerste gekeken worden naar de opties die er zijn op het gebied van de basisverzekeringen. Indien het uitgangspunt is dat men zich zo goedkoop mogelijk wil verzekeren, kan aangeraden worden om op zoek te gaan naar een zorgverzekeraar die een budgetpolis te bieden heeft. Een budgetpolis die online kan worden afgesloten en een zogenoemde internetpolis is, zal het goedkoopst geprijsd zijn.

Houd rekening met vrije zorgkeuze
Bij de budgetpolis is de vrije zorgkeuze het meest beperkt. Wie waarde hecht aan de vrijheid om zelf een keuze te maken voor een zorgverlener, kan het beste voor een basisverzekering kiezen, waar deze mogelijkheid geboden wordt. Bij de keuze voor een restitutieverzekering geldt dat er een volledige vrije zorgkeuze wordt geboden. Deze basisverzekeringen zijn echter wel het duurst, zodat nog voor een andere optie kan worden gekozen, namelijk de natura polis, waarbij meer vrijheid geboden wordt in vergelijking met de budgetpolis.

Aanvullende zorgpolis op basis van zorgbehoefte
Bij het bepalen of er wel of niet een aanvullende zorgpolis moet worden afgesloten, kan er gekeken worden naar de eigen zorgbehoefte. Er kan bijvoorbeeld voor een bepaalde dekking worden gekozen, zoals een tandverzekering of voor een aanvullende polis, waarbij er vergoeding wordt gegeven voor behandelingen bij de fysiotherapeut.

Keuze voor het eigen risico
Indien men graag een lage premie betaalt, kan er geopteerd worden om voor een eigen risico te kiezen. De hoogste korting wordt verstrekt indien de keuze voor het vrijwillig eigen risico van 500 euro wordt gekozen. Er wordt echter ook een korting gegeven als er bijvoorbeeld voor een vrijwillig eigen risico van 100, 200, 300 of 400 euro wordt gekozen. Het is alleen aan te raden om deze keuze te maken indien de verzekerde in staat is om het extra bedrag bij eventueel benodigde zorg zelf te kunnen betalen.

Profiteer van kortingsacties voor afsluiten goedkoopste zorgverzekering
De laatste van de 5 tips voor de beste zorgverzekering is de mogelijkheid die geboden wordt om te profiteren van kortingsacties. Een groot aantal zorgverzekeraars biedt een korting aan of een andere aanbieding indien de consument overstapt. De korting kan een kennismakingskorting zijn en de cadeaus variëren van gratis tablets tot het verkrijgen van musicalkaartjes of een goodiebag. Naast de speciale kortingsacties kan het ook nog raadzaam zijn om te kijken naar de mogelijkheid voor een collectiviteitskorting in aanmerking te komen.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

 

start