Aanvullende verzekering afsluiten

“Is het mogelijk om tijdens het kalenderjaar een aanvullende verzekering af te sluiten?”

Jaarlijks is er een bepaalde periode waarin de zorgverzekering opgezegd kan worden en een nieuwe worden afgesloten bij een andere verzekeraar. Halverwege november worden de premies en nieuwe polissen bekendgemaakt en dan start ook de overstapperiode.

Die periode wordt ook wel het zorgseizoen genoemd, want dan hebben de verzekerden tot 31 december de tijd om de zorgverzekering op te zeggen en naar een andere verzekeraar over te stappen. Dat laatst moet dan weer voor 1 februari van het volgende jaar gebeuren.

Aanvullende verzekering
De bovengenoemde periode is niet van toepassing op de aanvullende zorgverzekeringen. De verzekeraars mogen namelijk zelf bepalen of zij de klanten de mogelijkheid willen bieden om gedurende het jaar een aanvullende verzekering te nemen. De verzekeraars volgen echter wel vaak de periode van het zorgseizoen, zodat het raadzaam is de polisvoorwaarden te bekijken.

Er geldt geen acceptatieplicht voor aanvullende dekkingen, zodat altijd aangeraden wordt om op tijd een aanvraag in te dienen. Wie dan geweigerd wordt, heeft nog tijd om op zoek te gaan naar een andere verzekeraar. Iedereen heeft de mogelijkheid om de basisverzekering bij de ene verzekeraar en de aanvullende verzekering bij een andere verzekeraar onder te brengen.

 

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life