Premie en dekking vergelijken

Zoek bij een aanvullende zorgverzekering altijd een dekking die is afgestemd op de persoonlijke zorgbehoefte. De verzekeraars hanteren verschillende dekkingen voor de aanvullende zorgpolissen, zodat daarmee rekening gehouden kan worden. Verder is het natuurlijk ook van belang dat de premies onderling met elkaar worden vergeleken om niet te duur uit te zijn. Het vinden van de beste premie en dekking van de zorgverzekering kan door even wat tijd te besteden aan het vergelijken van de diverse verzekeraars.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

Premie zorgverzekering vergelijken
Wat is de voordeligste zorgpremie voor het volgende jaar? Wat zijn de duurste zorgverzekeringen in 2013 en waarom zijn de verschillen groot? Daar kan antwoord op gevonden worden voor de dekking en premie zorgverzekering aan de hand van de informatie op deze website te vergelijken. Vergelijk bijvoorbeeld steeds drie zorgverzekeringen met elkaar, waarna de beste zorgpolissen uiteindelijk resteren.

Eigen risico en zorgpremie
Het verplicht eigen risico wordt vrijwel jaarlijks aangepast en is voor 2013 in elk geval verhoogd naar 350 euro. Zorgverzekeraars bieden de verzekerden de optie om voor een extra vrijwillig hoger eigen risico te kiezen, waarmee er een korting op de zorgpremie verstrekt kan worden.

Verzekerden met een hoog vrijwillig eigen risico profiteren het meest van de korting op de zorgpremie. Maar er moet dan wel rekening gehouden worden met het gegeven, dat het bedrag van het eigen risico gedragen kan worden indien er in het zorgjaar veel medische kosten worden gemaakt. Op aanvullende zorgpolissen is het eigen risico overigens niet van toepassing.