Wereldreis en verzekering

“Heb ik een zorgverzekering nodig als ik op wereldreis ga?”

Het hangt van de periode af dat de wereldreis duurt. Wie korter dan een jaar in het buitenland verblijft, kan in de gemeentelijke basisadministratie ingeschreven blijven staan. Wie ingeschreven staat in Nederland moet verplicht een zorgverzekering afsluiten.

Het is in elk geval ook verstandig om te onderzoeken of de zorgverzekering voldoende dekking biedt voor medische kosten bij het maken van een wereldreis. Lees daarom goed de polis na en sluit anders via een reisverzekering een extra module voor medische kosten af.

De vergoedingsbedragen vanuit de zorgverzekering is gebaseerd op Nederlandse voorwaarden en tarieven. Een behandeling in het buitenland kan duurder zijn en als er dan geen reisverzekering met medische kosten aan ten grondslag ligt, dan draagt de verzekerde daarvoor zelf de financiële lasten.

Zorgverzekering langer dan een jaar op reis
Wie langer dan een jaar naar het buitenland op reis gaat, wordt geadviseerde contact op te nemen met de SVB in verband met het al dan niet verzekerd blijven voor de volksverzekeringen.

Werken in het buitenland
Wie op wereldreis gaat naar het buitenland zal over het algemeen tussendoor ook aan het werk gaan. De verzekering in Nederland zal moeten worden opgezegd op het moment dat er gewerkt wordt in een land, waarmee Nederland een verdrag heeft afgesloten. Wie in een niet verdragsland gaat werken en dat korter dan drie maanden achtereen doet, kan gewoon de zorgverzekering in Nederland behouden. Bij een werkperiode van langer dan drie maanden moet er in het land waar gewerkt wordt een zorgverzekering worden afgesloten. De zorgverzekering in Nederland moet dan worden opgezegd.

Wie voor een Nederlandse werkgever in een niet verdragsland werkt, kan de zorgverzekering in Nederland laten doorlopen.

 

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life