Verzekering voor kinderen

“Op welke wijze kan ik mijn kinderen voor de zorgverzekering meeverzekeren?”

Kinderen vallen in Nederland ook onder de verzekeringsplicht van de zorgverzekering. Ouders met minderjarige kinderen moeten voor hun kinderen verplicht een basisverzekering afsluiten. Er hoeft geen extra premie betaald te worden voor uw kind. Kinderen beneden de 18 jaar kunnen namelijk gratis meeverzekerd worden op de polis van de ouders.

Dekking zorgverzekering kinderen
De dekking van de zorgverzekering van de ouder, waarop het kind bijgeschreven is, zal ook op het kind van toepassing zijn. Bij een basisdekking hoeft daar verder niet opgelet te worden, maar het kan wel handig zijn om na te gaan of er behoefte is aan een aanvullende zorgverzekering voor het kind, zoals voor de vergoeding van kosten op het gebied van orthodontie.

Heeft u partner een uitgebreidere zorgverzekering? Kijk dan na of het verstandig is uw kind op de zorgpolis van uw partner bij te schrijven.

Baby aanmelden zorgverzekering
Wie een baby verwacht moet op tijd denken aan de aanmelding voor de zorgverzekering. Ook baby’s kunnen namelijk medische zorg nodig hebben en als u vergeet uw kind aan te melden, dan kan financiële zorgen met zicht meebrengen. Er geldt een wettelijke verplichting van aanmelding van baby’s voor de zorgverzekering van maximaal vier maanden na de geboorte.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life