Zorgverzekeringen vergelijken

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering? Bij ons kunnen de zorgverzekeringen van de belangrijkste verzekeraars met elkaar worden vergeleken. Het vergelijken van de zorgverzekeringen is zowel mogelijk voor de basisverzekering als voor de aanvullende zorgpolissen. In een paar stappen is het mogelijk om de beste en voordeligste zorgverzekering te vinden voor elke persoonlijke situatie. Daarna is het een kwestie van online afsluiten en de huidige verzekering opzeggen om de overstap naar een andere verzekeraar te regelen.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

Online vergelijken zorgverzekeringen
Het is voor inwoners in Nederland verplicht om zich tegen zorgkosten te verzekeren door het afsluiten van een basisverzekering. Met de basis ziektekostenverzekering wordt er dekking geboden tegen de medisch noodzakelijke zorg. Iedereen staat het vrij om naast de basispolis een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Het vergelijken van zorgverzekeringen 2013 is nodig om de goedkoopste polis te kunnen vinden. Dat kan eenvoudig met de informatie op deze website.

Keuze zorgverzekering
Wie een nieuwe zorgverzekering wil afsluiten, die het beste past bij de persoonlijke situatie, kan met een paar zaken rekening houden. De overheid stelt in Nederland de dekking van het basispakket past, maar voor het verzekeren van extra zorg zijn de verzekeraars vrij in het aanbod van dekkingen. Zo kan er bijvoorbeeld voor een aanvullende zorgpolis worden gekozen, waarbij tandartskosten voor een vergoeding in aanmerking komen. Deze dekking maakt namelijk geen deel uit van de basispolis. Per verzekeraar kunnen er zich grote verschillen voordoen in de aanvullende polissen, zodat het verstandig is om de zorgverzekeringen te vergelijken op de dekking en de premie.

Bij het vergelijken van de basisverzekeringen is het een kwestie van op de premie te letten. Wie ook een aanvullende zorgpolis wenst, kan naast de premie meer aandacht besteden aan de vergelijking tussen de dekkingen.