Aanbod aan goedkope zorgverzekeringen 2016

by Michael

De goedkoopste zorgverzekeringen bestaan uit zogenoemde budgetpolissen die zowel voordelen als nadelen bieden. Een voordeel is dat er sprake is van een zeer lage premie, want er worden al budgetpolissen aangeboden met een premie van minder dan 70 euro per maand. Er is echter ook een keerzijde, want bij deze keuze voor de goedkoopste basisverzekering moet de verzekerde wel rekening houden met een beperking van de vrije zorgkeuze. Het is overigens wel zo dat de voorwaarden voor de budgetbasisverzekering verbeterd zijn. Zorgverzekeraars hebben namelijk meer overeenkomsten met zorgverleners afgesloten, zodat de keuze wat dat betreft weer wat ruimer is geworden.

goedkope zorgverzekering 2014

Goedkope zorgpolissen
Een goedkope zorgpolis heeft als voordeel dat er gemiddeld genomen ruim 200 euro per jaar kan worden bespaard op de premie. Indien er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van zorg, dan is dit uiteraard een uitstekende optie. Er is echter niemand die in de toekomst kan kijken en als er ineens wel zorg nodig is, maar de vrije keuze is beperkt, kan dat tot andere problemen leiden. Bijvoorbeeld doordat er een ziekenhuis moet worden bezocht die niet in de directe omgeving van de verzekerde is gelegen.

Als er dan voor een behandeling bij een zorgverlener wordt gekozen die geen overeenkomst heeft met de zorgverzekeraar, dan worden niet alle kosten vergoed. In dat geval zal de verzekerde dan ook met hoge kosten geconfronteerd kunnen worden. Overigens bieden niet alle zorgverzekeraars de mogelijkheid om een goedkope zorgpolis af te sluiten in de vorm van een budgetzorgverzekering. De zorgverzekeraars bij wie dat wel kan, zijn onder meer Menzis, Anderzorg, Univé, Zekur en Zilveren Kruis Achmea.

De inhoud van de basisverzekering is voor alle soorten zorgverzekeringen gelijk, waarbij het niet uitmaakt of de keuze voor een budgetpolis, standaard natura polis of voor een restitutiepolis wordt gemaakt. Het verschil zit in de hoogte van de vergoeding van zorgkosten indien er zorg wordt afgenomen bij een zorgverlener die niet gecontracteerd is.

Beperking vrij apothekerskeuze
De budgetzorgverzekeringen kennen nog een nadeel ten opzichte van het voordeel van een lage premie, want de vrije keuze voor apothekers is eveneens ingeperkt. Verzekerden die voor een budgetpolis kiezen, moeten er rekening mee houden dat medicijnen alleen afgehaald kunnen worden bij een aangewezen apotheker. De keuze voor de goedkoopste zorgpolis wordt in verhouding vaker gemaakt door consumenten op basis van financiële gronden.

Eerst vergelijken
Of er nu wel of niet een keuze voor de goedkoopste zorgverzekering wordt gemaakt, het is altijd belangrijk om voor het overstappen eerst een goede vergelijking te maken. Daarbij kan uiteraard op de hoogte van de premie worden gelet. Het is ook mogelijk om voor een andere basisverzekering te kiezen, waarbij er op de premie bespaard kan worden door zelf het eigen risico te verhogen. Dat wordt namelijk met een premiekorting beloond door de verzekeraar. Een andere manier om de kosten te beperken, is door een basisverzekering af te sluiten met een collectiviteitskorting. Dat kan namelijk zomaar 10 procent op het bedrag van de premie van de zorgverzekering schelen.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

Start hier de Zorgvergelijker:

 

← vorige

volgende →