Altijd vrije zorgkeuze met Ohra zorgverzekering

by Michael

De vrije zorgkeuze is bij de goedkope basisverzekeringen nog wel eens een punt dat vaak te wensen overlaat. Bij de meeste zorgverzekeraars is er namelijk sprake een beperking ten aanzien van de arts, ziekenhuis of andere zorgverlener waar een bezoek aan wordt gebracht. Dat is bij Ohra anders geregeld. Daar krijgt iedere verzekerde ongeacht de keuze voor de goedkoopste polis of een duurdere variant standaard het recht op vrije zorgkeuze toegekend in 2017. De verzekeraar laat weten dat in de praktijk er maar 8 procent van de verzekerden is die een echte vrije zorgkeuze heeft. Behalve bij Ohra.

Keuze uit drie polissen

Voor de zorgverzekering met het basispakket biedt Ohra voor alle polissen een echte vrije zorgkeuze. Consumenten kunnen bij deze verzekeraar de keuze maken uit drie verschillende verzekeringen. De premie van de goedkoopste polis komt uit op 104,55 euro, maar als er voor het hoogste eigen risico gekozen wordt, dan bedraagt de premie per maand 87,88 euro. Dan is er nog een duurdere variant van 110,80 euro per maand, waarvan de premie 94,13 euro wordt bij 885 euro aan eigen risico. De duurste polis biedt de beste dekking met een aanvullend pakket, waarbij bijvoorbeeld brillen en lenzen voor een vergoeding in aanmerking komen. Dit is de polis Extra Verzekerd en hiervoor dient een premie van 124,78 euro per maand betaald te worden. Of een bedrag van 108,11 euro bij een eigen risico van 885 euro.

ohra-vrije-zorg

Korting op basispolis

Bij het online afsluiten van de basispolis wordt door deze verzekeraar direct een korting van 8 procent op de premie gegeven. Bovendien is er sprake van een extra korting van 5 procent indien er aanvullende verzekeringen of tandartsverzekeringen worden afgesloten. Hiervan zijn alleen Ohra Sterk en Ohra Tand Sterk uitgesloten. Verder kan er van een korting geprofiteerd worden op het moment dat de verzekerde een werkgever heeft of bij een vereniging is aangesloten, waarmee deze verzekeraar afspraken heeft gemaakt. Er zijn dan ook meerdere mogelijkheden om voor een collectiviteitskorting in aanmerking te komen.

Vrije zorgkeuze

Vrije zorgkeuze wordt standaard geboden, waarbij het niet uitmaakt of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met de betreffende zorgverlener. Als de zorg verzekerd is, volgt er altijd een vergoeding van de zorg ongeacht de keuze voor de zorgaanbieder. Iedereen kiest dus zelf de zorgverlener zonder dat er een risico bestaat dat er achter een deel zelf moet worden betaald. Verder is het handig om te weten dat er een speciale app beschikbaar is die gebruikt kan worden als er zorg nodig is.

De Ohra zorgverzekering met volledig vrije zorgkeuze is overigens een restitutiepolis. Andere zorgverzekeraars maken vaak gebruik van de mogelijkheid om een naturapolis aan te bieden, waarmee de vrije zorgkeuze voor de verzekerde beperkt wordt. Restitutiepolissen zijn doorgaans niet de meest goedkope optie, maar bieden wel de garantie dat er sprake is van een vrije zorgkeuze. De premie van de basisverzekering kan worden beperkt door vrijwillig een hoger eigen risico te nemen en door eventueel van een collectiviteitskorting te profiteren.

De meest gekozen zorgverzekeringen op een rijtje! Vaak zijn er speciale aanbiedingen en kortingen! Kijk snel hieronder voor uw premie voor 2017! U heeft nog tot 31 december 2016 om een nieuwe zorgverzekering voor 2016 af te sluiten. info over onze werkwijze.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →