Anderzorg zorgverzekering met 1 van de laagste premies

by Michael

Anderzorg is een zorgverzekeraar die al zeven jaar in Nederland één van de laagste premies te bieden heeft voor het afsluiten van een zorgverzekering. Deze verzekeraar biedt de gelegenheid om de zorgpolis op de persoonlijke situatie op maat af te sluiten. Zo kan er gekozen worden om alleen voor het basispakket te kiezen. Of kan er voor een aanvullende polis en tandartsverzekering gekozen worden. Het is heel simpel om een eigen zorgpolis samen te stellen die aansluit op de persoonlijke zorgbehoefte. Extra voordeel is dat vrijwel alles online geregeld kan worden.

Drie stappen samenstellen zorgpolis

Er zijn drie stappen die doorlopen moeten worden om de ideale zorgpolis samen te stellen. Als eerste dient de basisverzekering te worden gekozen met een van de laagste premies van polissen in Nederland. De premie kan dan lager uitvallen door voor een polis met een vrijwillig eigen risico te kiezen. Vervolgens wordt de gelegenheid geboden om voor een aanvullend pakket te kiezen. Als alle gewenste onderdelen van de polis gekozen zijn dan kan de persoonlijke premie direct worden berekend.

Naturapolis

Anderzorg biedt een basisverzekering in de vorm van een naturapolis. Bij een wettelijk verplicht eigen risico wordt voor deze polis een bedrag in rekening gebracht van 102 euro per maand. Een lagere maandpremie kan gerealiseerd worden door voor een vrijwillig hoger eigen risico te kiezen. Bij het hoogste eigen risico van in totaal 885 euro daalt de premie naar een bedrag van 78 euro per maand.

Het is ook mogelijk om een vrijwillig eigen risico van bijvoorbeeld 100 euro te nemen, waarbij het totale eigen risicobedrag op 485 euro uitkomt en de premie per maand 98 euro per maand bedraagt. Bij een eigen risico van 585 euro is de premie per maand 95 euro en bij 685 euro bedraagt de maandpremie 91 euro. Een eigen risico van 785 euro levert een maandpremie op van 86 euro. Overigens wordt de gelegenheid geboden om het bedrag van het eigen risico in 2017 gespreid te betalen. Het gaat hier echter uitsluitend om de spreiding van het wettelijke verplichte bedrag van 385 euro.

 

De naturapolis houdt in dat er een ruime keuze aan zorgaanbieders wordt geboden. De zorgkosten worden direct door de verzekeraar voldaan als de verzekerde naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaat. Wie naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, dient eerst zelf de rekening te betalen, waarna een deel van de kosten wordt vergoed.

 

Aanvullend pakket met 10 procent korting

Als aanvulling op het basispakket biedt Anderzorg de mogelijkheid om een tandartsverzekering of aanvullende verzekering af te sluiten. Een combinatie van beide is overigens ook mogelijk. Wie zelf een aanvullende verzekering samenstelt en fysiotherapie combineert met tandheelkunde ontvangt een combinatiekorting van 10 procent op de premie. Wie daarnaast ook nog kiest voor de Werelddekking heeft op deze dekking ook nog eens recht op 10 procent korting. Anderzorg biedt zorgverzekeringen met de laagste premies van Nederland. Het kan zeker de moeite waard zijn om te onderzoeken of het overstappen naar deze zorgverzekeraar de moeite waard is.

← vorige

volgende →