Beste keuze voor een goedkope zorgverzekering in 2017

by Michael

Het grootste deel van de consumenten neemt niet de moeite om van zorgverzekeraar te wisselen. Daarmee laat men veel geld liggen, want er zijn altijd goedkopere opties voorhanden om goed verzekerd te zijn. De premies van de verzekering stijgen met ingang van volgend jaar flink. Dat is een extra reden om wel even de moeite te nemen alles op een rijtje te zetten en de beste keuze te maken voor een goedkope zorgverzekering in 2017. Er zijn altijd meerdere tips van toepassing om een goede keuze te maken. Als het uitgangspunt de voordeligste polis is dan zijn er eveneens meerdere opties beschikbaar.

Goedkoopste polis

Ieder jaar is het zo dat de polissen sterk uiteenlopen qua premies en met betrekking tot de voorwaarden die eraan worden gesteld. Dat is ook voor volgend jaar het geval. De premies stijgen bij iedereen en de stijging kan betekenen dat er 8 euro of 9 euro meer moet worden betaald. Of soms zelfs nog meer bij bepaalde aanbieders. Er kan voor wat betreft de goedkoopste polis in elk geval een onderscheid gemaakt worden tussen het soort polis. De budgetpolis is de meest voordeligste variant. Daarna komt de naturapolis die gevolgd wordt door de combinatiepolis.

voordelige-zorg

De duurste zorgpolis is de restitutiepolis. De voorwaarden verschillen op het gebied van de wijze van vergoeding en de vrijheid van de zorgkeuze. Bij de duurste variant is het zo dat de rekeningen worden vergoed en dat de verzekerde een volledig vrije zorgkeuze heeft. Wie op zoek is naar een goedkope zorgverzekering in 2017 kan de restitutiepolis dan ook van het lijstje schrappen. Datzelfde kan gedaan worden met de combinatiepolis. Dan blijven nog de budgetpolis en de naturapolis over. Bij de naturapolis heeft de verzekerde doorgaans wel een beperkte vrije zorgkeuze. Er moet namelijk gekozen worden tussen de zorgverleners die een contract hebben afgesloten met de zorgverzekeraar. Per verzekeraar kunnen hier variaties in optreden.

Budgetpolis

Een naturaverzekering kan een goedkope verzekering zijn, want de verzekeraars hanteren verschillende premies. Wie echt op zoek is naar de allergoedkoopste basisverzekering kan een keuze maken voor een budgetpolis. Dat is een variant op een naturapolis, maar dan wel een basisverzekering die tegen een lagere premie wordt aangeboden. Dat heeft weer met de beperking van de vrije zorgkeuze te maken. Die is nog beperkter bij een budgetpolis in vergelijking met een natura zorgverzekering.

Voor consumenten die weinig problemen met de gezondheid verwachten en voordelig uit willen zijn, kan dit een prima keuze zijn. Dat is ook van toepassing als de consument weinig tot geen waarde hecht aan de vrije zorgkeuze. Verder kan er bij de budgetpolis rekening mee worden gehouden dat vrijwel alles online verloopt. In bepaalde situaties dient er ook rekening gehouden te worden met het geven dat bijvoorbeeld herhaalrecepten alleen bij de online apotheek terecht. De beste algemene tip die gegeven kan worden bij het zoeken naar een goedkope zorgverzekering is door de voorwaarden en de premies van meerdere zorgverzekeraars te vergelijken. Uiteraard op basis van het soort polis waar de voorkeur naar uitgaat.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →