Beste Tips voor een Goedkope Zorgverzekering

by Michael

Het aanbod van basisverzekeringen is dusdanig groot en veelzijdig dat het lastig en tijdrovend is om zelf alle mogelijkheden te vergelijken om de goedkoopste polis voor 2016 te vinden. Daarbij komt ook nog dat er bij het tonen van premies al dan niet rekening is gehouden met de keuze voor een vrijwillig eigen risico, wat het beeld van de laagste premie kan vertekenen. Om tijd te besparen en het iedereen wat gemakkelijker te maken om te kiezen uit het aanbod van zorgpolissen is er een top 5 met goedkoopste zorgverzekeringen voor 2016 samengesteld. Daarbij is geen rekening gehouden met een vrijwillig eigen risico, zodat de premie alsnog lager kan uitvallen indien daar de keuze voor wordt gemaakt.

zorgverzekering eigen risico

Top 5 laagste premie zonder vrijwillig eigen risico:

1. Zekur: met een premie van €86,00 zorgverzekering PNO
2. Univé:met een premie van €89,95 zorgverzekering Unive
3. Menzis:met een premie van €90,75 zorgverzekering Menzis
4. Anderzorg:met een premie van €93,00  zorgverzekering anderzorg
5. Ditzo:met een premie van €93,85  zorgverzekering Ditzo

 

Zoals gezegd is er in de bovengenoemde top 5 met goedkoopste zorgverzekering voor 2016 geen rekening gehouden met een eventueel bedrag aan vrijwillig eigen risico. Iedereen die hiervoor kiest, kan rekenen op een korting op de premie die het hoogste zal zijn op het moment dat voor een bedrag van 500 euro aan vrijwillig eigen risico gekozen wordt. In dat geval komt de top 5 met de laagste premies er overigens anders uit te zien.

Bij de keuze voor het hoogste bedrag aan vrijwillig eigen risico geldt dat de premie van Univé het laagste zal zijn met een bedrag van 67,50 euro per maand inclusief collectiviteitskorting en deze zorgverzekeraar wordt gevolgd door Menzis met een bedrag van 68,75 euro per maand. Op de derde plek komt dan Anderzorg met een premie van 69 euro per maand. De vierde en vijfde plek zijn dan bestemd voor Zilveren Kruis en Ditzo. De basisverzekering van Zekur vervalt uit de top 5 als de keuze wordt gemaakt voor het hoogste bedrag aan vrijwillig eigen risico met een premie van 71 euro.

goedkope zorgverzekering

Premie basisverzekering 2016
De goedkoopste zorgverzekeringen voor 2016 bieden de gelegenheid om de voordeligste basisverzekering af te sluiten, waarbij het aan te raden is om de persoonlijke premie te berekenen. Bij het berekenen van de premie kan er namelijk vermeld worden of er voorkeur wordt gegeven aan het verhogen van het wettelijk verplichte bedrag aan eigen risico. Bij de keuze voor een vrijwillig eigen risico zijn er weer verschillende bedragen beschikbaar en die variëren tussen 100 euro en 500 euro. Het spreekt voor zich dat de korting op de premie hoger wordt naarmate de verzekerde voor een hogere bedrag aan vrijwillig eigen risico kiest.

Opzeggen van de zorgverzekering kan tot en met 31 december 2015, maar uiteraard ook eerder als er al een keuze is gemaakt voor een andere zorgverzekeraar. Het is tevens mogelijk om een aanvullende polis af te sluiten als de overstap naar een andere verzekeraar wordt gemaakt.

Hieronder zie je de tabel met de meest gekozen zorgverzekeringen van 2016, de premie, de laagste polis en de cijfers van consumenten:

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

Start hier de Zorgvergelijker:

← vorige

volgende →