Beste zorgverzekering voor 2016

by Michael

Het zoeken naar wat de beste zorgverzekering 2016 is, zal vooral van de persoonlijke voorkeuren afhangen. Zo kan het voor de ene verzekerde belangrijk zijn om op zoek te gaan naar de goedkoopste basisverzekering en wil een andere verzekerde gegarandeerd zijn van maximale zorg. Het is dan ook het beste om bij het maken van een vergelijking van de persoonlijke situatie uit te gaan en op basis daarvan te kijken naar wat de beste opties zijn die worden aangeboden. Deze opties kunnen vervolgens naast elkaar worden gelegd, waarbij uiteindelijk een definitieve keuze kan worden gemaakt.

beste zorg 2016

Laagste premie
Als de zoektocht wordt gestart met de laagste premie als uitgangspunt, dan is het redelijk eenvoudig om de voordeligste zorgverzekeringen te vinden. Er kunnen namelijk grofweg drie soorten polissen worden onderscheiden, waarvan twee naturapolissen en één restitutiepolis. De laatstgenoemde polis kent doorgaans de hoogste premie bij een zorgverzekeraar, maar biedt ook het voordeel dat er vrijwel altijd een ruime keuze is uit zorgaanbieders.

Dat is bij de standaard naturapolis al weer wat minder, maar die is dan ook voordeliger om af te sluiten. Verder geldt dat van de naturapolissen de budgetpolis als meest goedkope uit de bus komt. Iedereen die op zoek is naar de beste zorgverzekering 2016 op basis van de laagste premie kan dan ook op een vergelijking maken tussen de verschillende budgetbasisverzekeringen.

Beste dekking
Als de beste dekking en de beste voorwaarden het uitgangspunt vormen om op zoek te gaan naar de perfecte zorgverzekering 2016 speelt de hoogte van de premie blijkbaar een minder grote rol. In dit geval kan dan ook aangeraden worden om te kijken naar de restitutiepolissen en naar de mogelijkheid van een aanvullende zorgverzekering. Indien niet de voorkeur wordt gegeven aan een restitutiepolis, dan kan de vergelijking gemaakt worden met betrekking tot de standaard basisverzekeringen.

Overigens is de inhoud van de dekking voor iedere basisverzekering gelijk, maar doen zich verschillen voor ten aanzien van de vrije keuze voor zorgaanbieders. De inhoud van de basisverzekering hoeft dan ook niet te worden vergeleken, maar er kan wel op andere punten worden gelet. Bijvoorbeeld op het punt met welke zorgaanbieders de zorgverzekeraar een overeenkomst heeft gesloten.

Als er ook waarde wordt gehecht aan een bepaald serviceniveau, dan kan daar uiteraard bij het maken van een keuze voor een zorgverzekeraar eveneens rekening mee worden gehouden. De inhoud van aanvullende polissen kan overigens wel verschillen per zorgverzekeraar, want de inhoud van deze pakketten mogen vrij ingevuld worden. Dat geldt ook voor de tandartsverzekeringen.

Eigen risico
Het eigen risico biedt verzekerden de gelegenheid om een korting op de premie te krijgen bij de keuze voor een vrijwillig eigen risico. Het verplichte bedrag is altijd en op iedereen van toepassing, maar door vrijwillig voor een hoger bedrag te kiezen, kan er een korting op de premie worden verkregen. De hoogte van de korting zal variëren per zorgverzekeraar en is eveneens afhankelijk van de hoogte van het gekozen bedrag aan vrijwillig eigen risico. Het hoogste bedrag dat gekozen kan worden, bedraagt 500 euro.

Meeste Gekozen:

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →