Compensatie gewenst voor hogere premie zorgverzekering

by Michael

Het wordt dit jaar extra aantrekkelijk gemaakt om over te stappen van zorgverzekering. Dat komt namelijk doordat de premies bij alle zorgverzekeraars zijn verhoog. Bij de ene natuurlijk wat meer dan bij de ander. In het kader van de hogere zorgpremie hebben de lezers van de Telegraaf op een stelling massaal laten weten dat er een compensatie van de overheid moet volgen. Maar liefst 65 procent van de respondenten is van mening dat de overheid de hogere premies moet compenseren. Temeer doordat er sprake is van een verplichting om verzekerd te zijn. Het is namelijk niet mogelijk om te kiezen geen basisverzekering af te sluiten. Dat is een wettelijke verplichting voor iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland.

Zorgtoeslag

Er zijn ook respondenten die hebben laten weten dat de overheid niet verder hoeft te compenseren. Dat komt onder meer doordat er al een compensatieregeling bestaat in de vorm van een zorgtoeslag. Verzekerden met een laag inkomen kunnen voor een zorgtoeslag in aanmerking komen. Deze kan bij de Belastingdienst worden aangevraagd.  De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van het inkomen.

zorgverzekeraars-overzicht

Voor groepen met de laagste inkomens wordt de zorgpremie met de toeslag van de Belastingdienst voor een groot deel gecompenseerd.  De premie stijgt volgend jaar met een aardig hoog percentage tot wel 10 procent of meer. Dit terwijl minister Schippers er twee maanden geleden nog van uitging dat er een beperkte stijging van 3,5 procent zou komen. Overigens heeft diezelfde minister laten weten dat er geen ruimte is om tot een compensatie voor hogere zorgpremies te komen.

Dan maar de goedkoopste basisverzekering

De enige manier om er nog een beetje goed van af te komen op financieel gebied is door de goedkoopste basisverzekering af te sluiten. Of in elk geval op zoek te gaan naar een van de voordelige zorgverzekeringen. Dat is namelijk nog een mogelijkheid om de stijging van de maandpremie volgend jaar zo laag mogelijk te houden. Het is namelijk ook al zo het betalen van de zorgverzekering ineens voor een jaar ook niet meer zo lonend zo is. De kortingen voor jaarbetaling zijn vrijwel allemaal met 1 procent gedaald en sommige kortingen zelfs met 2 procent.

Het is dan nu de kunst om op zoek te gaan naar een zorgverzekeraar waar de consument goed en goedkoop verzekerd kan worden. Het is belangrijk om van de eigen persoonlijke situatie uit te gaan bij het maken van een keuze. De allergoedkoopste budgetbasisverzekering biedt namelijk voor iedereen de beste voorwaarden. Vooral niet als er sprake is van regelmatige of verwachte zorgbehoefte, waarbij het van belang is om een ruime keuze uit zorgverleners te hebben. Het zou anders wel heel gemakkelijk zijn geweest om de laagste premie te zoeken en daar de verzekering af te sluiten. Besteed er vooral wat tijd aan om tot de beste keuze te komen. Die tijd is er namelijk wel, want de basisverzekering kan tot 1 januari worden opgezegd en tot 31 januari 2017 is dan de gelegenheid over te stappen.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →