Consumenten kiezen vaker aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie

by Michael

Er zijn meer consumenten die voor volgend jaar de keuze maken om een aanvullende zorgverzekering met dekking voor fysiotherapie af te sluiten. Daarbij lijkt de keuze voor een aantal van negen behandelingen door de fysiotherapeut het meest populair te zijn en geldt dat een kleiner aantal zal kiezen voor het verzekeren van maximaal achttien behandelingen. De optie om alle benodigde behandelingen voor fysiotherapie vergoed te krijgen, wordt slechts zelden gekozen. Overigens kunnen kinderen tot een leeftijd van 18 jaar standaard in aanmerking komen voor een behandeling bij de fysiotherapeut, waarbij de eerste negen behandelingen worden vergoed.

fysiotherapie aanvullend verzekeren

Chronische aandoening
Voor verzekerden met een chronische aandoening kunnen andere regels van toepassing zijn. Er is een speciale lijst beschikbaar met een overzicht van chronische aandoeningen, waarbij er vanuit de basisverzekering een vergoeding wordt verstrekt als er behandelingen moeten worden ondergaan bij de fysiotherapeut. Ook in dat geval komen er echter kosten voor eigen rekening van de verzekerde.

De eerste twintig behandelingen per aandoening zullen namelijk door de verzekerde zelf moeten worden betaald. Als er geen sprake is van een chronische aandoening, dan geldt dat er vanuit de basisverzekering in ieder geval geen enkele vergoeding wordt geboden voor verzekerden. Als verwacht wordt dat er volgend jaar behandelingen nodig zijn bij de fysiotherapeut, dan kan aangeraden worden om een aanvullend zorgpakket af te sluiten, waarbij een dekking wordt geboden voor negen of achttien behandelingen.

Aanvullende zorgverzekering voor bril
Er zijn brildragers die de keuze maken om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten om zo de kosten bij de aanschaf van een nieuwe bril vergoed te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat de verzekerde daarmee niet altijd beter af is. Het komt namelijk voor dat er zelfs meer premie wordt betaald dan de hoogte van de vergoeding van de bril.

Het zijn vooral de goedkopere aanvullende pakketten, waarbij er één keer in de twee of drie jaar een vergoeding wordt gegeven tot 150 euro bij de aanschaf van een bril. De premie die in die periode voor een aanvullend pakket betaald wordt, kan echter veel hoger uitkomen. Als dan alleen een aanvullend pakket wordt genomen om voor een vergoeding van een bril in aanmerking te komen, dan is dat dus niet erg lonend. Als er ook gebruik wordt gemaakt van andere aanvullende zorg, dan is het natuurlijk weer een ander verhaal. In dat geval kan het wel lonend zijn om deze keuze te maken.

Nog een tip voor brildragers die overwegen om een aanvullend pakket af te sluiten voor een vergoeding van een nieuwe bril. Er zijn ook zorgverzekeraars die overeenkomsten hebben gesloten met opticiens, waar consumenten met een basisverzekering bij de betreffende zorgverzekeraar van de opticien een korting krijgen. Dat is nog een aantrekkelijk aspect om eens te onderzoeken bij verschillende zorgverzekeraars. Uiteraard kan er ook gekeken worden naar de goedkoopste basisverzekering om zo geld voor de premie uit te sparen en zelf geld opzij te leggen voor de aankoop van een nieuwe bril op het moment dat het nodig is.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

Start hier de Zorgvergelijker:

← vorige

volgende →