Goedkoopste Zorgverzekering 2017 -TOP 5

by Robbert

De goedkoopste zorgverzekering in 2017? U heeft nu nog de kans om de overstap te maken om volgend jaar goedkoop voor zorg verzekerd te zijn. Het gaat bijna om de laatste kans, want er resten dit jaar nog slechts enkele dagen voor het opzeggen van de bestaande zorgverzekering. Als u op zoek bent naar de goedkoopste zorgverzekering, maar u ziet het niet zitten om er te veel tijd aan te besteden dan kunt u toch op een snelle manier inzicht krijgen. Er is namelijk een top 5 met goedkoopste zorgverzekeringen 2017 beschikbaar. De premies ontlopen elkaar niet heel veel, maar tussen de goedkoopste en de duurste uit de top 5 zit nog wel een verschil van 9 euro per maand. U kunt nagaan hoe groot dan de verschillen zijn tussen de voordeligste en allerduurste zorgverzekeraar.

Wettelijk eigen risico of met vrijwillig eigen risico.

De top 5 die samengesteld is op basis van het verplicht eigen risico komt niet helemaal overeen met de goedkoopste polissen als er met het volledige bedrag aan eigen risico rekening wordt gehouden. Daarom zijn er twee aparte tops vastgesteld. Het is voor verzekerden die namelijk geen vrijwillig eigen risico willen dan handiger om van de top 5 op basis van het verplichte bedrag een keuze te maken. Andersom geldt dat verzekerden die wel een eigen vrijwillig goedkoopste zorgverzekeringrisicobedrag wensen op deze manier met een eigen top 5 ook sneller een keuze kunnen maken.

Top 5 goedkoopste zorgverzekering met wettelijk eigen risico

In de top 5 met wettelijk eigen risico geldt dat Zilveren Kruis de goedkoopste zorgverzekering te bieden heeft met een premie van 93,95 euro per maand. Deze verzekeraar wordt gevolgd door Univé met een maandpremie van 98,75 euro. Op de derde plaats is de basisverzekering van Ditzo het meest voordelig met een maandelijkse zorgpremie van 100,95 euro. De basispolis van Anderzorg komt dan op de vierde plek met een premie van 102 euro per maand. De top 5 wordt gesloten door de zorgverzekering van CZdirect.nl met een premie van 102,35 euro op maandbasis.

  1. Zilveren Kruis premie 93,95 euro
  2. Unvié premie 98,75 euro
  3. Ditzo premie 100,95 euro
  4. Anderzorg premie 102 euro
  5. nl premie 102,35 euro

Top 5 met hoogste vrijwillig eigen risicobedrag

Als er gekeken wordt naar de top 5 van de goedkoopste zorgverzekeringen als het gaat om het hoogste vrijwillig eigen risicobedrag dan zijn er enkele zorgverzekeraars die in de top 5 van plaats wisselen. Zilveren Kruis behoudt de positie, maar voor Univé, Ditzo, Anderzorg en CZdirect.nl geldt een andere plek op de ranglijst. Ditzo verschuift namelijk naar de vijfde plaats en Anderzorg neemt de vierde plek in. Daarmee wijzigt ook de positie van CZdirect.nl die naar de tweede plaats gaat en Univé naar de derde plaats verdringt. Hieruit blijkt overigens dat CZdirect.nl de grootste korting op de basisverzekering biedt met de keuze voor het hoogste vrijwillig eigen risico. De premiekorting per maand komt namelijk uit op 29,50 euro.

goedkoopste zorgverzekering top 5:

  1. Zilveren Kruis premie 71,95 euro
  2. nl premie 72,85 euro
  3. Univé 73,75 euro
  4. Anderzorg 78 euro
  5. Ditzo premie 78,45 euro
VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

Handige tips voor het overstappen

Wie aan overstappen denkt, maar nog niet weet waarnaar toe te gaan, kan aangeraden worden om nu per direct de bestaande polis op te zeggen. Dat moet namelijk voor de ingang van het nieuwe jaar om nog te kunnen overstappen in de maand januari. Als de opzegging geregeld is, hoeft u alleen nog maar uit te kijken naar de goedkoopste basisverzekering. Daarbij kunt u eerst bepalen of u wel of niet voor het eigen vrijwillig risico wenst te kiezen. De bovenstaande top 5 komt daarbij natuurlijk uitstekend van pas.

Voor het overstappen van de basisverzekering is het nog wel aan te raden om te bepalen hoeveel waarde u hecht aan de vrije zorgkeuze. Bovenstaande verzekeringen betreffen namelijk de meest goedkope basispolissen, waarbij de vrije zorgkeuze wat beperkter kan zijn. Overigens is het wel zo dat u bij vrijwel alle verzekeraars de mogelijkheid heeft om naar de eigen huisarts te gaan en veel is voor spoedeisende hulp zorg vanuit de meeste ziekenhuizen gedekt. Wilt u een uitgebreidere vrije zorgkeuze dan kunt u ook van de top 5 gebruikmaken, maar is het verstandig om te kijken per verzekeraar wat daar dan de mogelijkheden voor zijn. Verder kunt u nagaan of er aanvullende zorg nodig is of dat een tandartsenverzekering uitkomst kan bieden. De inhoud van de pakketten kan variëren per verzekeraar, zodat daar dan wat extra aandacht aan besteed moet worden. Voor de goedkoopste zorgverzekering zonder aanvulling kunt u rechtstreeks van de top 5 gebruikmaken.

 

← vorige

volgende →