Goedkoopste Zorgverzekeringen 2016: TOP 5

by Michael

Iedereen die op zoek is naar de goedkoopste zorgverzekering voor 2016 kan gebruikmaken van de handige top 5 die daarvoor is samengesteld. Dat scheelt het vergelijken van een groot aantal basisverzekeringen en biedt de gelegenheid om op een gemakkelijke en snelle manier een keuze te maken. Als er uitsluitend naar de premie wordt gekeken, dan is het namelijk eenvoudig om de goedkoopste polis te vinden. Daarbij kan overigens nog wel een onderscheid gemaakt worden tussen de premie van de basisverzekeringen zonder vrijwillig eigen risico en met vrijwillig eigen risico. Bij deze top 5 van goedkoopste zorgverzekeringen 2016 is er geen rekening gehouden met de keuze voor een vrijwillig bedrag om het eigen risico te verhogen.

 

Top 5 laagste premie zonder vrijwillig eigen risico:

1. Zekur: premie €86,00zorgverzekering PNO 2. Univé: premie  €89,95zorgverzekering Unive 3. Menzis:premie €90,75zorgverzekering Menzis 4. Anderzorg:premie €93,00zorgverzekering anderzorg 5. Ditzo: premie €93,85zorgverzekering Ditzo

Hieronder zie je de tabel met de meest gekozen zorgverzekeringen van 2016, de premie, de laagste polis en de cijfers van consumenten:

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

De hoogte van de premie kan lager uitvallen indien er gebruik wordt gemaakt van de optie om voor het maximale bedrag aan eigen risico te kiezen. Als de keuze daarop valt, dan zal de samenstelling van de top 5 wijzigingen laten zien. In dat geval zal Univé de laagste premie te bieden hebben als er van een collectiviteitskorting gebruik wordt gemaakt, gevolgd door Menzis, Anderzorg, Zilveren, Kruis en Ditzo. Bij de keuze voor een vrijwillig eigen risico wordt er dan ook een ander beeld getoond in de top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2016, waarbij Zilveren Kruis zoals te zien is op de derde plek terechtkomt en in het rijtje met laagste premies zonder vrijwillig eigen risico niet voorkomt.goedkope zorgverzekering

Premie berekenen
Het is een simpele stap om aan de hand van de top 5 met goedkoopste zorgverzekeringen de persoonlijke premie te berekenen op de website van de zorgverzekeraar. Op die manier kan pas echt concreet inzicht worden verkregen in de hoogte van de zorgpremie die op de eigen situatie van toepassing is. Er kan bij het berekenen van de premie bijvoorbeeld ook gekozen worden voor een ander bedrag aan vrijwillig eigen risico, waardoor de hoogte van de zorgpremie er ook weer anders uit komt te zien.

Opzeggen en overstappen
Als de goedkoopste zorgverzekering is gevonden, dan kan de huidige polis worden opgezegd. Dat kan tot en met de laatste dag van dit jaar, maar als de keuze al is gemaakt, is het aan te raden om meteen op te zeggen en de overstap naar de andere zorgverzekeraar te regelen. Dan is dat alvast geregeld voor het nieuwe jaar. Overigens kan er ook in de maand januari nog worden overgestapt indien de huidige polis volgens de voorwaarden tijdig en uiterlijk op 31 december wordt opgezegd. Bij de keuze voor een vrijwillig eigen risico wordt wel aangeraden dat alleen te doen indien het bedrag als het nodig is ook betaald kan worden. Als dat niet het geval is, dan wordt aangeraden om af te zien van het vrijwillig eigen risico.

Start hier de Zorgvergelijker:

← vorige

volgende →