goedkope zorgverzekering: 5 belangrijke vragen

by Michael

Het is bekend dat er ieder jaar vele consumenten zijn die zich in ieder geval gaan oriënteren om na te gaan of het zinvol is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Degene die de stap nemen om de huidige polis op te zeggen en een nieuwe basisverzekering afsluiten, zijn vaak voordeliger uit. Het scheelt dan ook aanzienlijk in de vaste maandelijkse lasten als er naar een goedkope zorgverzekering wordt overgestapt. Bij het oriënteren doemen er vaak een aantal vragen op en op vijf belangrijke vragen die vaak gesteld worden, zal hier een antwoord worden gegeven die het overstappen nog gemakkelijker maken.

Hoe kies ik de beste basisverzekering?
Wat de beste basisverzekering is, zal voor iedereen weer anders zijn. Het belangrijkste is om het uitgangspunt van de overstap als leidraad te nemen. Als dat de laagste premie is, dan ligt het bijvoorbeeld voor de hand om een budgetpolis af te sluiten. In dat opzicht kan het nog belangrijk zijn om bij die zorgverzekeraar een budgetpolis te nemen die een contract heeft afgesloten met zorgverleners, waar men eventueel naartoe zou willen indien er zorg nodig is.

Goedkope zorgverzekering huisarts

Is een collectiviteitsverzekering voordeliger?
Het enige voordeel van een collectiviteitsverzekering is dat er een korting op de premie wordt gegeven. De premiekorting bedraagt gemiddeld 7 procent, maar kan bijvoorbeeld ook 10 procent zijn, afhankelijk van de verzekeraar. Met de korting is het echter niet gezegd dat de collectiviteitsverzekering ook het meest voordelig is. Het kan maar zo zijn dat er bij andere verzekeraars een voordeliger basisverzekering kan worden afgesloten.

Wanneer is het slim om over te stappen?
Het kan bijvoorbeeld slim zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar als blijkt dat de huidige verzekeraar voor volgend jaar geen contract heeft afgesloten met zorgaanbieders waar de eigen voorkeur naar uitgaat. Ook een lagere premie kan een prima reden zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Indien men niet tevreden is over de huidige service kan dat ook nog een aanleiding zijn.

Is het verstandig om een hoger vrijwillig eigen risico te nemen?
Het verhogen van het eigen risico is alleen verstandig als er geld achter de hand is om het bedrag eventueel te betalen indien dat nodig is. Er wordt als het ware een risico genomen om zelf geld te moeten betalen. Indien er problemen zijn met de gezondheid is het minder verstandig om deze keuze te maken. Het voordeel is wel dat er een korting op de premie wordt gegeven.

Tot wanneer kan ik overstappen?
Als de huidige polis voor 1 januari 2016 bij de zorgverzekeraar wordt opgezegd, dan wordt nog de mogelijkheid geboden om tot en met 31 januari 2016 over te stappen. Bij twijfel kan besloten worden om de huidige polis wel op te zeggen. Er kan dan altijd nog worden besloten om alsnog bij de huidige zorgverzekeraar te blijven of om uiteindelijk wel de overstap te maken en een goedkope zorgverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar naar voorkeur.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →