Goedkope zorgverzekering op maat bij Univé

by Michael

De dagen naar het einde van het jaar kunnen worden afgeteld. Het is dan ook de laatste week, waarin de mogelijkheid wordt geboden om de huidige basispolis en eventueel aanvullende pakket kan worden opgezegd. Daartoe wordt tot en met 31 december de mogelijkheid geboden. In de maand januari is er dan nog de gelegenheid om over te stappen, maar dat kan natuurlijk nu ook al direct gedaan worden. Dat is zelfs aan te raden, want waarom wat uitstellen wat vandaag kan worden geregeld. Het is bijvoorbeeld mogelijk om over te stappen naar een goedkope zorgverzekering van Univé die helemaal op maat kan worden samengesteld.

Keuze uit drie zorgpolissen

Er wordt bij Univé keuze geboden uit drie zorgverzekeringen voor 2017. Dat maakt het mogelijk voor de verzekerde om een polis op maat uit te kiezen. Een polis die aansluit bij het budget voor het betalen van de maandelijkse premie, maar ook een polis die aansluit bij de persoonlijke wensen, situatie en zorgbehoefte.

 

Goedkoopste optie

Univé Zorg Select is de goedkoopste optie om voor te kiezen met een premie van slechts 98,75 euro per maand als er sprake is van een standaard eigen risico van 385 euro. Met deze polis wordt de keuze geboden om naar de eigen huisarts te gaan. Bovendien kan er in elk ziekenhuis in Nederland van de spoedeisende hulp gebruik worden gemaakt. Er wordt een vergoeding van 100 procent geboden bij gecontracteerde zorgaanbieders. Daarnaast geldt een vergoeding van 70 procent bij niet-gecontracteerde zorgverleners. Verder geldt dat bij deze optie 75 procent van de apotheken gecontracteerd is.

Zorg Geregeld Polis

De Zorg Geregeld Polis is de middelste variant als het gaat om de hoogte van de premie van de zorgverzekering. Bij een standaard eigen risico geldt een premie van 113,25 euro per maand. De polis komt grotendeels overeen met de goedkoopste basisverzekering met uitzondering van de vergoeding van niet-gecontracteerde zorgaanbieders en gecontracteerde apotheken. 98 procent van de apotheken is gecontracteerd en de vergoeding van niet-gecontracteerde zorgaanbieders bedraagt 80 procent.

Zorg Vrij Polis

Wie zich niet druk wil maken over de vrijheid ten aanzien van de zorgkeuze, maar overal heen wil gaan zonder zelf een bijdrage te moeten betalen, kan het beste voor de Zorg Vrij polis kiezen. Er moet dan wel met een maandelijkse premie van 117,25 euro per maand rekening worden gehouden bij een standaard eigen risico van 385 euro. Er wordt met deze polis vrije keuze in apotheek geboden, maar ook vrije keuze met betrekking tot de zorgaanbieders. Bovendien is er altijd sprake van een 100 procent vergoeding op basis van het marktconforme tarief.

Lagere premie met vrijwillig hoger eigen risico

Voor alle basisverzekeringen geldt dat de premie lager kan worden als er voor een hoger vrijwillig eigen risico gekozen wordt. Bij een totaal eigen risico van 885 euro wordt een premiekorting gegeven van 15 euro op de basispolis. Bij een vrijwillig eigen risico van 400 euro wordt de korting 12 euro en bij 300 euro bedraagt de premiekorting 9 euro. De korting wordt minder naarmate het bedrag aan vrijwillig eigen risico minder wordt.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →