Kies uit de goedkoopste zorgverzekeringen 2017

by Michael

De premies voor de basisverzekering zijn voor het jaar 2017 nu allemaal bekend. Dat betekent dat iedereen op zijn of haar gemak de tijd kan nemen om op zoek te gaan naar de goedkoopste optie. Het is in tegenstelling tot het afgelopen jaar zo dat vrijwel alle verzekeringspremies van de zorgverzekeraars gestegen zijn. Er werd door het kabinet in de maand september eerder nog rekening gehouden met een beperkte stijging van 3,50 euro. De schrik was dan ook groot op het moment dat de eerste verzekeraar de premie bekendmaakte. DSW maakte namelijk als eerste bekend dat de zorgpremie stijgt van 98,97 euro naar 108 in 2017.

Voordelig voor de zorg verzekerd

Ondanks dat de zorgverzekeraars de premies voor de basisverzekeringen laten stijgen, is het nog altijd mogelijk om zo voordelig mogelijk voor de zorg verzekerd te zijn. Nu alle premies bekend zijn, is het namelijk mogelijk om op basis van de prijs een vergelijking een keuze te maken voor een voordelige oplossing. Dit jaar komt een groot aantal basisverzekeringen nog uit onder een bedrag van 100 euro per maand. Dat aantal vermindert sterk met ingang van 1 januari 2017.

zorgverzekering overstappen

Er zijn nog maar enkele aanbieders over die met een verzekeringspremie beneden een bedrag van 100 euro per maand komen. Daarbij wordt overigens uitgegaan van een maandelijkse premie zonder dat er sprake is van collectiviteitskorting en met het standaard eigen risico. Indien de keuze wordt gemaakt om van een hoger eigen risico gebruik te maken dan kan het bedrag uiteraard wel weer beneden 100 euro per maand uitkomen.

Overigens is Bewuzt de aanbieder die als laatste in de rij de zorgpremie voor 2017 bekend heeft gemaakt. De maandpremie zal volgend jaar bij deze zorgverzekeraar voor een basisverzekering 101,50 euro bedragen. Dat komt neer op een stijging van 9,50 euro. Toch is dit een van de aanbieders die nog tot de meest voordelige zorgverzekeraars gerekend kan worden. Dat geldt ook voor onder meer Univé, ZieZo van Zilveren Kruis, Zekur.nl en Ditzo.

Keuze maken

Er kan onder meer een keuze worden gemaakt uit de voordeligste opties. Het is daarbij aan de consument of er wensen zijn met betrekking tot het aanbod van zorgverleners waar men naartoe kan gaan. De maandpremie is uiteraard van groot belang als er sprake is van een zoektocht naar een voordelige aanbieder. Daarnaast is het echter eveneens belangrijk om met de hoogte van de vergoeding van de zorgverlener rekening te houden. De zorgverzekeraar dient namelijk een contact te hebben met de zorgverzekeraar.

Daarnaast dient er uiteraard sprake te zijn van het verzekerd zijn voor de specifieke zorg. Nog een tip om mee rekening te houden bij het zoeken naar een voordelige oplossing is het soort polis. De budgetpolis is het meest voordelig, maar kent een beperkt aantal zorgverleners. De naturapolis is voordeliger dan de restitutiepolis. Bij de laatstgenoemde polis is er sprake van een vrije zorgkeuze en bij een naturaverzekering is de zorgkeuze beperkt tot de aanbieders waarmee de verzekeraar een contract heeft.

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

← vorige

volgende →