Laagste premies zorgverzekering 2016

by Michael

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat iedereen met een basisverzekering nog even de tijd heeft om te besluiten al dan niet over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Het is zeker de moeite van het overwegen waard, want er kan volgend jaar iedere maand weer geld worden bespaard als er een goedkope basisverzekering wordt afgesloten. Om het iedereen wat gemakkelijker te maken die niet meer kwijt wil zijn dan nodig, is er een top 5 laagste premie zorgverzekeringen 2016 samengesteld. Door de top 5 te gebruiken, hoeft er in ieder geval niet zelf een vergelijking te worden gemaakt uit het enorme aanbod van zorgpolissen.

Top 5 voor 2016 met goedkoopste basisverzekeringen
Bij deze top 5 is er voor gekozen om een eventueel bedrag aan vrijwillig eigen risico buiten beschouwing te laten. De keuze voor het verhogen van het wettelijke verplichte eigen risico is altijd een persoonlijke keuze. Het is wel zo dat een dergelijke keuze ervoor kan zorgen dat de uiteindelijke maandelijkse premie nog lager uitvalt dan in het onderstaande overzicht is vermeld. Het verschil kan dan wel, afhankelijk van de gekozen zorgverzekeraar, tot 20 euro per maand oplopen.

goedkope zorgverzekeringen

Persoonlijke premie 2016
Het berekenen van de persoonlijke premie voor de basisverzekering 2016 wordt aangeraden doordat er dan met andere aspecten rekening gehouden kan worden. De bovenstaande top 5 kan daarbij uiteraard als uitgangspunt worden genomen. Het is heel eenvoudig om bij de zorgverzekeraars die in het overzicht staan vermeld even de persoonlijke premie te berekenen en aan te geven wat de gewenste opties zijn. Bijvoorbeeld met betrekking tot het eigen risico of ten aanzien van een eventuele collectiviteitskorting. Zorgverzekeraars kunnen verschillende kortingen hanteren, zodat de top 5 er ook anders uit kan komen te zien als een persoonlijke berekening wordt gemaakt. Bij het persoonlijk berekenen van de zorgpremie geldt dat er ook een persoonlijke top 5 kan worden samengesteld.

Top 5 laagste premie zonder vrijwillig eigen risico:

1. Zekur: met een premie van €86,00 zorgverzekering PNO
2. Univé:met een premie van €89,95 zorgverzekering Unive
3. Menzis:met een premie van €90,75 zorgverzekering Menzis
4. Anderzorg:met een premie van €93,00  zorgverzekering anderzorg
5. Ditzo:met een premie van €93,85  zorgverzekering Ditzo

Naast dat erbij de bovengenoemde top 5 laagste premie zorgverzekeringen 2016 geen rekening is gehouden met een vrijwillig eigen risico geldt tevens dat andere kortingen en acties van verzekeraars evenmin zijn meegenomen. Dat is ook een reden dat aan te raden is om eerst nog zelf de persoonlijke premie te berekenen.

Het opzeggen van de huidige polis is nodig om te kunnen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Daar wordt tot en met de laatste dag van 2015 de mogelijkheid toe geboden, want 31 december is de laatste dag, waarop de polis kan worden opgezegd. Tot en met 31 januari 2016 wordt vervolgens de gelegenheid geboden om de overstap te maken. Wie goedkoper uit wil zijn, wordt zeker aangeraden om in ieder geval eens uit te rekenen wat het verschil kan zijn met betrekking tot de zorgpremie per maand en op jaarbasis.

Hieronder zie je de meest gekozen zorgverzekeringen van 2016:

VerzekeraarVrije zorgkeuzePrijs / KwaliteitKortingPremie €385 eigen risicoPremie €885 eigen risicoBereken
1ziezoziezoCijfer:
8.0
Laagste Premie

beperkte vrije zorg
zorgverzekering Energiek
2OHRAOHRACijfer:
8.5
Meest Gekozen!

zorgverzekering OHRA
3univeuniveCijfer:
8.0
Laagste Premie + vrije zorgkeuze
zorgverzekering Unive
4DitzoDitzoCijfer:
8.1
zorgverzekering Ditzo
5anderzorganderzorgCijfer:
7.3
zorgverzekering anderzorg
6FBTOFBTOCijfer:
8.0
zorgverzekering Unive
7hemahemaCijfer:
8.0
zorgverzekering hema
8zilverenkruisZilverenkruisCijfer:
8.2
zorgverzekering Pro life

Start hier de Zorgvergelijker:

← vorige

volgende →